Na 105 jaar: André Thiry begint aan nieuwe toekomst

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Drogisterij André Thiry, sinds 1913 een vast begrip in de Mechelsestraat in Leuven, gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Kleindochter Maya besliste namelijk mee in de zaak te stappen en zo de toekomst veilig te stellen.

Op 4 april 1967 werd Leuven opgeschrikt door een ontploffing, gevolgd door een zware brand, die de het hele gebouw in de as legde. Toch bleef André niet bij de pakken zitten. Hij kocht een pand
aan de overkant van de straat en richtte zijn winkel weer op. Zijn droom om de drogisterij te laten voortbestaan als een familiezaak, werd werkelijkheid toen zijn zonen Luc en Marc met hart en ziel mee kwamen werken in het bedrijf.

Op 22 april 2014 overleed André, maar voorlopig konden Marc en Luc nog even verder. Hoewel Marcs gezondheid het liet afweten, bleef de winkel bestaan en kleindochter Davinia maakte haar intrede. Uiteindelijk overleed Marc in januari 2017 ten gevolge van kanker, en aangezien Luc in oktober 2017 op pensioen zou gaan was de toekomst van de winkel onzeker…

Toch meldt de familie Thiry nu met blijdschap dat de firma André Thiry in hartje Leuven zal blijven voortbestaan. Ook kleindochter Maya besliste namelijk in de zaak te stappen. De dochters van Marc en Luc – Maya en Davinia – zullen met hart en ziel deze drogisterij verder uitbaten. De zaak André Thiry zal dus, na bijna 105 jaar, gewoon blijven bestaan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans