N-VA’ers Houtmeyers en Francken krijgen steun van boegbeelden lokale partijen

Kirsten Bosmans
9 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek en gemeenteraadslid Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit), twee boegbeelden van lokale partijen in Oost-Brabant, geven hun steun aan twee sterke N-VA’ers die kandidaat zijn voor het federaal parlement: Katrien Houtmeyers en Theo Francken.

Burgemeester en gewezen LDD-volksvertegenwoordiger Peter Reekmans behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen een volstrekte meerderheid met maar liefst 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad van Glabbeek. Hijzelf werd met een persoonlijke monsterscore één van de absolute stemmenkampioenen in Oost-Brabant. Gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid van Tienen Bernard Vandereyken is medestichter van de lokale stadspartij Tienen Vooruit die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen als nieuwe partij onmiddellijk 4 zetels behaalde in de gemeenteraad van Tienen. Beide kiezen vandaag bewust voor enkel een lokaal engagement in hun eigen gemeente, maar toch vinden zij het belangrijk dat vanuit onze regio sterke vrouwen en mannen in het parlement terechtkomen. Daarom geven zij hun steun aan twee sterke N-VA’ers die kandidaat zijn voor het federaal parlement: burgemeester van Lubbeek Theo Francken (lijsttrekker) en onderneemster Katrien Houtmeyers (5de plaats).

Reekmans: “Theo is een sterke collega-burgemeester die in Brussel als parlementslid en federaal staatssecretaris al ruimschoots bewees een meerwaarde voor onze regio te zijn en Katrien is een ondernemende vrouw die weet van aanpakken. Ik durf kleur te bekennen voor hen, twee sterke en bekwame N-VA’ers. Ik kies niet voor een partij, maar voor twee mensen die een meerwaarde zijn voor Oost-Brabant.”

Bernard Vandereyken: “Ik ken Katrien al langer, ze is niet alleen gepassioneerd als onderneemster, maar kan ook een goed evenwicht vinden tussen werk en gezin. We hebben mensen nodig met de voeten op de grond die ervoor willen werken. Katrien staat op een haalbare strijdplaats, daarom heeft zij net elke voorkeurstem nodig.”

 

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans