N-VA stelt kieslijst voor

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

N-VA Leuven maakte onlangs zijn volledige kieslijst wereldkundig. Daarop is de oudste kandidaat is 87 jaar oud, de jongste telt negentien lengtes.

Ze stelden zich immers als doel om van de lijst een dwarsdoorsnede van de Leuvense bevolking te maken.

Lijsttrekker Parys stelde 47 mannen en vrouwen voor waarmee N-VA Leuven op 14 oktober naar de verkiezingen trekt. “Het is een ploeg geworden die opnieuw echt naar de Leuvenaars wil luisteren. Tussen onze jongste en oudste kandidaat zit 68 jaar verschil. Fons Smeesters, oprichter van de Leuvense Rijschool Mercator, is 87 jaar en werkt nog dagelijks. Brecht Nuyts is 19 jaar en loopt nog school. Verder staan er nog singles, samenwonenden, gehuwden, holebi’s en hetero’s maar ook kandidaten met een beperking, échte Leuvenaars, en nieuwe Vlamingen afkomstig van Nepal tot Koerdistan op de lijst.

Op de lijst staan onder andere nog Katia Warny (oprichter Facebookgroep ‘We Love Leuven’), René Henrard (uitbater schoenmaker De Lepper Tiensepoort), Bert Crombez (voormalig uitbater De Appel en Meating Room), Krishna Chhetri (uitbater bibcafé Van de Velde) in de rangen verwelkomen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer