N-VA niet overtuigd van voordeel uitstel solden

6 mei 2020 | 13u30 | Gepost door redactie
Kritiek op heropening markten
Vandaag wordt in de Kamercommissie economie gedebatteerd over een wetsvoorstel dat de bedoeling heeft om de soldenperiode uit te stellen tot augustus. De indieners willen hiermee aan de handelaars tegemoetkomen die noodgedwongen de deuren moesten sluiten door de coronacrisis en hierdoor inkomensverlies leden. N-VA-kamerlid Katrien Houtmeyers is er niet van overtuigd dat het uitstellen van kortingen de oplossing voor dit probleem is.
Het bericht N-VA niet overtuigd van voordeel uitstel solden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Katrien Houtmeyers vreest dat een uitstel van de soldenperiode naar augustus de consument enkel maar meer richting het (al dan niet elektronische) buitenland zal duwen. Ze wijst er bijvoorbeeld op dat in Duitsland nu net stemmen opgaan om de soldenperiode een maand te vervroegen en reeds in juni te laten ingaan. We moeten er dus voor zorgen dat onze handelaars, vooral ook de kleine, zo veel mogelijk van hun stock kunnen verkopen. 

Bovendien is het volgens Houtmeyers ook onduidelijk wat het lot is van de wintersolden, nu die kort op de uitgestelde zomersolden zouden volgen. “Worden die dan ook niet beter uitgesteld?”. 

N-VA is dan ook bezorgd om de vele losse eindjes van dit voorstel, waar vooral de kleine handelaar de dupe van dreigt te worden. “In normale parlementaire tijden zouden we alle betrokken partijen horen over dit voorstel, want onze contacten leren dat er allerminst een unisono pleidooi voor het uitstel van de soldenperiode is bij de verschillende handelaars. Dat dit geen normale tijden zijn, hoeft geen betoog. Bovendien willen handelaars terecht zo snel mogelijk duidelijkheid in deze onzekere tijden. Daarom verzetten we ons niet, maar niet zonder kritische noot,” zo besluit Houtmeyers. 

Het bericht N-VA niet overtuigd van voordeel uitstel solden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over