N-VA Leuven volgt verkeersveiligheid Spoordijk nauw op

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Raadsleden Fred Debrun en Tine Eerlingen van N-VA Leuven blijven de gevaarlijke verkeerssituatie in de vernieuwde Martelarenlaan/Spoordijk aanklagen. “De hoge natuurstenen muur belemmert het zicht van autobestuurders en voetgangers op het nieuw aangelegde zebrapad aan het einde van de Spoordijk. Een zeer gevaarlijke situatie”, vindt het duo.

” Zeker kinderen hebben weinig of geen  zicht op aankomende wagens en bussen.  De automobilist heeft evenmin goed zicht op wie wil oversteken als hij tegen 50 km per uur komt aangereden na een lange weg zonder fietsers of voetgangers.  Een in allerijl aangerukt betonblok is geen afdoende oplossing.”

In de laatste commissie openbare werken kreeg Fred Debrun de bevestiging van schepen Dirk Robbeets (sp.a) dat de gevaarlijke situatie nu toch wordt aangepakt. Fred Debrun: “De schepen van openbare werken antwoordde dat dit zebrapad zou verdwijnen. De bushalte zou ook opschuiven want nu kunnen de busgebruikers soms moeilijk op- en afstappen vanwege slecht geplaatste fietsen. Ter hoogte van het zebrapad zou dan een extra fietsstalplaats komen.”

Fred Debrun en Tine Eerlingen: “Laat deze gevaarlijke situatie vlug tot het verleden behoren. Maar de vraag blijft toch wel hoe men op die plaats een nieuw zebrapad heeft kunnen aanleggen.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans