N-VA geeft horeca meer ademruimte
Het bericht N-VA geeft horeca meer ademruimte verscheen eerst op Leuven Actueel.
BTW verlaging
De belangrijkste verwezenlijking is een BTW-verlaging, om onze horecaondernemingen te steunen. Sander Loones legt uit: “Een algemene BTW-verlaging van 21% naar 6% voor restaurants, cafés en cateringdiensten zal hen de nodige ademruimte geven om deze crisis te overbruggen.”
Coachende inspectiediensten
Daarnaast is het voor N-VA belangrijk dat de inspectiediensten de horecaondernemers bijstaan bij de opstart van hun zaak en hen niet onnodig straffen. Katrien Houtmeyers verduidelijkt: “De horecaondernemingen moeten met veel maatregelen rekening houden bij een heropening om alles veilig te laten verlopen. Dit vraagt heel wat inspanningen van hen. Inspectiediensten zouden daarom niet onnodig mogen sanctioneren, maar eerder advies geven aan de horecazaken en dus coachend optreden.”
Aandacht voor evenementensector
Tot slot vraagt Anneleen Van Bossuyt ook aandacht voor de evenementensector. “Ook deze sector is zwaar getroffen en heeft nog niet direct zicht op beterschap. Het is ook belangrijk om met hen in dialoog te treden en samen maatregelen uit te werken.”
Het bericht N-VA geeft horeca meer ademruimte verscheen eerst op Leuven Actueel.