Mogelijk ook trampolinepark Jumpsquare in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Trampolinepark Jumpsquare groeit in 2019 naar maar liefst vijf Belgische vestigingen. Naast de bestaande vestiging in Hasselt, openen er komend jaar nog minstens vier parken in studenten- en grootsteden in Vlaanderen en Wallonië. Zo worden de provincies Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Henegouwen, Luik en regio Brussel aan het lijstje toegevoegd. De kans is groot dat er ook in Leuven een trampolinepark opent.

Ook in 2020 staan er nog vijf openingen gepland. Hiervoor maakt het bedrijf meer dan 10 miljoen euro aan groeikapitaal vrij en worden er zo 100 banen gecreëerd. Het zijn de oprichters van de Hasseltse vestiging, Christophe Tassenon en Caroline Mertens, die de leiding nemen over deze Belgische expansie.

Expansie in Belgische handen

De ambitie van Jumpsquare is om een belangrijke speler te worden in grote trampolineparken in Noordwest-Europa en het concept versneld uit te rollen. Om dit doel te bereiken, heeft Jumpsquare de kapitaalkrachtige partner Nordian Capital aangetrokken. Hiermee is de basis gelegd voor een snelle expansie in België en zullen er tien à twaalf nieuwe trampolineparken geopend worden in de komende twee jaar. De eerstvolgende opening zou normaal in Leuven zijn, in de loop van 2019.

Aan het roer van deze expansie staan de Belgische ondernemers Christophe Tassenon en Caroline Mertens, die eerder al aan de basis stonden van de Hasseltse vestiging. “De markt voor trampolineparken groeit enorm hard. Jumpsquare heeft kwalitatief het beste concept in die markt en is daarmee uitstekend gepositioneerd om van deze groei te profiteren, zowel binnen als buiten België. We verwachten de komende jaren tientallen nieuwe parken te openen, maar gaan daarnaast ook actief op zoek naar overnames”, aldus Tassenon.

Succesverhaal in België en daarbuiten

Jumpsquare opende in oktober 2017 zijn deuren in Hasselt en was met een oppervlakte van 3.000 m2 meteen het grootste trampolinepark in België. Met wekelijks duizenden bezoekers, was deze eerste vestiging vanaf het begin een schot in de roos. Ook in het buitenland is Jumpsquare aan een sterke opmars bezig. Daar groeide het park al naar acht vestigingen en worden dit jaar nog twee openingen voorzien in Nederland. Reden van dit succes is ongetwijfeld de keuze voor kwalitatief hoogwaardige trampolineparken waar beleving centraal staat.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans