Moes Chioua Lekhli brengt sportprimeur naar Leuven

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Mustapha Chioua Lekhli, beter gekend als Moes, startte de allereerste conventie voor professionals in ‘sports performance & rehab’ op in de Benelux. De TAOM¬conventie is uniek in zijn aard door het educatief puur wetenschappelijke onderbouwd karakter. Op de affiche van deze tweede editie staan opnieuw tal van straffe sprekers als ‘Exos’ (US) en Bram Swinnen (BE, praktijk Lieven Maesschalck) uit binnen- en buitenland die een publiekstrekker moeten zijn.

Op 4­, 5 en 6 maart is Leuven het epicentrum voor de internationale experts in sport performance en rehab. Niet minder dan zeven toppers komen spreken over het maximaliseren van sportprestaties en revalidatie. Met deze unieke conventie wil initiatiefnemer Moes Chioua Lekhli een hoogstaand educatief platform in eigen land aanbieden waar ieder jaar opnieuw de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied aan bod komen.

Brug tussen fysiotherapeuten en performancecoaches

Als gastdocent aan KHL ging Moes jaarlijks met zijn studenten naar een gelijkaardige conventie in Engeland. Toen dat event verplaatst werd naar de zomervakantie konden zij deze educatieve uitstap niet meer maken. Moes nam het heft in eigen handen en riep de ‘TAOM Convention’ in het leven: een educatief congres voor personal trainers, performance coaches, fysiotherapeuten en studenten. Meer nog, Moes wil met zijn conventie zich duidelijk onderscheiden van de populistische hypes in hun vakgebied door het puur wetenschappelijke onderbouwd karakter van dit evenement. Ook dit jaar blijft de rode draad van de conventie de multidisciplinaire integratie van functional training en blessurepreventie. Daarnaast streven ze naar dezelfde kwaliteitsvolle begeleiding voor iedereen: van topsporters tot de gewone recreatieve sporter of modale patiënt. Chioua Lekhli wil met zijn conventie een brug slaan tussen de personal trainers, performance coaches en de fysiotherapeuten. “Multidisciplinaire centra zijn de toekomst want sport performance en rehab gaan namelijk altijd hand in hand. Betere samenwerking moet dus gepromoot worden”, bevestigt hij.

Programma

De conventie gaat door op 4, 5 en 6 maart op de campus van de UCLL Hogeschool in Leuven en iedere dag krijgt een specifieke invulling. Op dag 1 is er een business­ en communicatieplatform. Op de tweede conventie dag kan de bezoeker zelf zijn eigen programma samenstellen in het educatieve gamma. De derde dag geeft EXOS een exclusieve workshop in samenwerking met Moes.

Familie

Moes is niet de enige bekende van zijn familie. Ook zus Ihsane Chioua Lekhli stamt uit dezelfde familie van ‘durvers’. Zij was de eerste Marokkaanse presentatrice op de Vlaamse televisie werd (De Zevende Dag, Eén).

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans