Moeizame uittocht van Rock Werchter

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De uittocht van Rock Werchter verliep dit jaar moeizamer dan gewoonlijk. Door het natte weer waren verschillende geparkeerde wagens vast komen te zitten in de modder, en ook op de bussen van De Lijn was het een drukte van jewelste. Toch wil burgemeester Dirk Claes (CD&V) dat er volgend jaar nog meer wordt ingezet op het openbaar vervoer.

Wie aanwezig was, is het er over eens: Rock Werchter 2016 was een goede, maar natte editie. Het werd de editie van rubberlaarzen, moddergevechten en ondergelopen tentjes. Nog meer dan anders werden persoonlijke spullen aan het einde van het festival achtergelaten omdat ze door de modder reddeloos verloren waren.

Ook de uittocht, die zich zondagavond op gang trok, had te lijden onder de regenval van de voorbije weken en dagen. Veel wagens raakten niet weg uit de modder en moesten versleept worden door lokale takeldiensten. Ook op de bussen van De Lijn was de drukte enorm. Doordat er heel wat parkings waren afgesloten vanwege de zompige ondergrond, deden dit jaar beduidend meer mensen een beroep op het openbaar vervoer. In totaal bracht De Lijn 158.200 reizigers van en naar de festivalweide in Werchter. Dat was 30 procent meer dan vorig jaar.

Burgemeester Dirk Claes van Rotselaar wil volgend jaar nog meer inzetten op het openbaar vervoer. Daarom roept hij de NMBS op om meer nachttreinen in te leggen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans