Minstens acht inbraken in Leuvense deelgemeentes

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens het voorbije weekend waren andermaal inbrekers aan de slag in het Leuvense, ze sloegen minstens acht keer toe waaronder twee keer in Kessel-Lo en Heverlee en vier keer in Wilsele. Of de inbraken allemaal het werk zijn van dezelfde daders viel moeilijk uit te maken.

Dievenen hebben zaterdagnacht ingebroken in het sportcomplex annex zwembad in de Stadionlaan in Kessel-Lo. Toen het personeel zondagochtend ter plaatse kwam om alles klaar te maken voor het zwemmen, stelden ze vast dat een rolluik werd geforceerd. Het complex werd duidelijk doorzocht. Vermoedelijk was er niks verdwenen.

Op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo gingen dieven ervandoor met een koersfiets die in een niet-slotvaste garagebox stond. Ook twee bakken leeggoed verdwenen.

Uit een woning in het Dellenhof in Heverlee verdwenen juwelen. De bewoners stelden de inbraak vast toen ze zaterdagnacht thuis kwamen. Er werd braak gepleegd op de achterdeur en de volledige woning werd doorzocht.

Dieven hebben ingebroken in een woning in de Sint-Renildislaan in Egenhoven (Heverlee). Toen de bewoners zaterdagavond thuis kwamen, stelden ze vast dat de achterdeur werd opengebroken en de woning doorzocht. De buit bestond uit een horloge, enkele ringen en een espressotoestel.

Dieven drongen binnen in een appartement op de eerste verdieping in de Schoonzichtlaan in Wilsele. De bewoners stelden zaterdagavond vast dat er een zijraam werd opengebroken. De flat werd doorzocht, op het eerste zicht was er niets verdwenen.

In een woning in de Rooistraat in Wilsele werd zaterdagvoormiddag een inbraak vast gesteld. De indringers klommen op het dak van de veranda en sloegen met een baksteen een ruit stuk. Het volledige pand werd doorzocht met heel wat rommel als gevolg. De buit bestond uit enkele juwelen en cash geld. In dezelfde straat werd vrijdagnacht al een inbraak vastgesteld in een andere woning. De indringers gooiden er een raam van de keukendeur stuk met een steen en konden vervolgens de deur openen met de sleutel die op de binnenkant zat. De woning werd volledig doorzocht. Het is niet bekend wat er werd gestolen.

Dieven hebben proberen in te breken in de Bunswijklaan in Wilsele. De bewoner stelde zaterdagmorgen vast dat een raam op de eerste verdieping was gebarsten. De steen die werd gebruikt om de ruit te proberen stukgooien lag op de oprit. De daders slaagden echter niet in hun opzet.

Onbekenden hebben vrijdag ingebroken in een huis in de Eendebroekstraat in Wilsele. De indringers klommen op een plat dak en konden vervolgens met een kassei het raam van de slaapkamer stukgooien. De woning werd grondig doorzocht. De buit bestond uit een aantal juwelen. Mogelijks dezelfde daders probeerden dezelfde avond in te breken in een woning een eindje verderop in dezelfde straat. Ze tilden het rolluik van de achterdeur op en sloegen met een steen het raam van deze deur aan diggelen. De bewoonster die thuis was, begon onmiddellijk te roepen, waarna de daders het op een lopen zetten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer