Minister Koen Geens trapt in UCLL Week van de Vrijwilliger af

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De Week van de Vrijwilliger loopt van 23 februari tot 2 maart, maar als het van beweging.net afhangt mogen vrijwilligers een heel jaar lang in de bloemetjes gezet worden.

Meer dan 750.000 vrijwilligers maken elke dag het verschil in buurten, scholen, ziekenhuizen, gevangenissen, gemeenten, gemeenschappen en organisaties. Om al deze helpende handen in de kijker te zetten, zette beweging.net een actie op poten, waarbij ze 2500 kartonnen vrijwilligers verspreidde op verschillende plaatsen. In lokale dienstencentra, woonzorgcentra, thuiszorgwinkels, wereldwinkels en op Campus Sociale School – UCLL kom je ze tegen.

Minister Geens ging vrijdag langs in de sociale hogeschool in Heverlee.  Hij gaf er de aftrap van de Week van de Vrijwilliger en ging er in gesprek met Janne, een vrijwilligster van maat op maat en alumni van Sociale School UCLL, Elke een onderzoekster en docente rond burgerinitiatieven werkzaam op de Sociale School UCLL en met Roland, de voorzitter van beweging.net Leuven.

Janne lichte toe waarom ze vrijwilligster is bij maat op maat en wat voor voldoening haar dit geeft. Elke legde uit waarom onderzoek zo belangrijk is en waaruit vooral blijkt dat het zelf maken van de beslissing om het engagement aan te gaan en vrijwilliger te worden, de grootste en langstdurende motivatie blijft van vrijwilligers.

“Bij vrijwilligers denken we vooral aan mensen die helpen in de zorg. Ziekenhuizen, rusthuizen, palliatieve zorg,… daar weten we dat vrijwilligers actief zijn. Maar ook op plaatsen die niet zo voor de hand liggen zijn er actieve vrijwilligers, hier in Leuven bijvoorbeeld is er een grote vrijwilligersgroep die zich inzet in het gevangeniswezen. Vrijwilligers vind je echt overal.”, aldus Koen Geens.

Bedank zelf een vrijwilliger via chapeauvrijwilligers.be

Wil je graag ook iemand bedanken voor zijn of haar vrijwilligerswerk? Op de website: www.chapeauvrijwilligers.be kan je een digitaal bedankingskaartje aanmaken en versturen.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters