Mindgate Leuven heeft grote ambities

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Samenwerkingsplatform Leuven Mindgate wil als merk uitgroeien tot het spreekwoordelijke Silicon Valley aan de Dijle. Leuven Mindgate werd net een jaar geleden in het leven geroepen. Het samenwerkingsverband wil de troeven van de regio op het vlak van technologie, gezondheidszorg en creativiteit internationaal op de kaart zetten. Leuven Mindgate telt ondertussen 29 leden, waaronder bedrijven zoals Materialise en Imec.

De voorbije maanden vonden reeds handelsmissies naar Londen, Stockholm en India plaats. Onlangs werd Vaartopia opgestart, dit project wil aan de Vaartkom betaalbare ruimte doen ontstaan voornamelijk voor starters en creatieve ondernemers. Het daaropvolgende project is de oprichting van een internationaal centrum in het Leuvense centrumm. Van daaruit zal het het secretariaat van Leuven Mindgate actief zijn.

Mindgate Leuven wil de petermannenstad en zijn omgeving als kennisregio naar voren brengen. Dit om meer investeringen en talent naar Leuven halen. Leuven Inc, een gelijkaardig samenwerkingsverband voor technologische seminaries, wordt geïntegreerd in de kersverse vzw.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer