Minder mensen op zoek naar werk

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind juni 2018 telde Vlaams-Brabant 26.431 niet-werkende werkzoekenden. Dit zijn er 7,6% minder in vergelijking met vorig jaar.

De werkloosheidsgraad daalde in alle regio’s in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De werkloosheidsgraad in regio Leuven lag eind juni op 4,8%, deze in regio Vilvoorde op 5,3%.

In Vlaams-Brabant daalde het aantal werkzoekenden in alle werkingsgebieden. De sterkste daling zien we in de werkingsgebieden Halle (12,4% minder NWWZ dan eind juni 2017) en Diest (11,8% minder NWWZ dan eind juni 2017).

Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “De sterke, aanhoudende daling van het aantal werkzoekenden binnen onze provincie geeft de toenemende krapte op de arbeidsmarkt goed weer. Als netwerkregisseur gaan we bij VDAB deze uitdaging de komende maanden samen met onze partners aan. Door samen te werken met zowel opleidings- en bemiddelingspartners, de lokale besturen als de werkgevers hebben we een zo breed mogelijk aanbod om alle werkzoekenden op maat te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans