Met CONDUCT worden vrije rijlessen nog eenvoudiger

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Royal Automobile Club of Belgium (RACB) lanceerde zopas CONDUCT. Deze startup maakt het mogelijk om speciaal aangepaste auto’s te huren om vrije rijlessen te geven. Met vrije rijlessen bedoelen we dat de leerling-bestuurder wordt begeleid door een familielid of vriend(in) die al minstens acht jaar over een rijbewijs beschikt.

Bijna de helft van de Belgen maakt deze keuze. In veel gevallen is de gezinswagen echter niet geschikt als leswagen omdat hij over een automatische versnellingsbak beschikt, niet verzekerd is voor rijlessen of vrij nieuw en/of kwetsbaar is.

Samen met nieuwe maatschappelijke trends zoals de ontwikkeling van de deeleconomie en de digitalisering van diensten heeft die vaststelling de RACB ertoe aangezet om dit vernieuwende initiatief te lanceren in een sector die ze door en door kent.

CONDUCT is een oplossing die klanten de mogelijkheid biedt om nieuwe Peugeots 208 met alle noodzakelijke uitrusting te huren: twee pedalensets, een bijkomende achteruitkijkspiegel om het leerproces te vergemakkelijken, gps, parkeersensoren… En dat voor een gemiddelde prijs van 15 euro incl. btw per uur, inclusief verzekering en brandstof.

CONDUCT vervolledigt het aanbod van de RACB, die jaren ervaring heeft met rijlessen, en brengt de knowhow en expertise door middel van videohandleidingen over aan de huurders van de wagens. Deze e-learnings zullen begeleiders en bestuurders helpen gedurende de opleiding. De video’s leggen de begeleiders en leerlingen de verschillende fasen van het leerproces uit. Ze vestigen ook de aandacht op fouten die men niet mag maken en benadrukken het belang van een positieve en veilige rijstijl.

Het CONDUCT-platform (app of website) groepeert een maximum aan informatie over het behalen van het rijbewijs: voorstelling van de verschillende gewestelijke regels (Vlaanderen, Brussel en Wallonië), verkeerswetgeving, wetten met betrekking tot het rijbewijs, tips en tricks om de juiste reflexen aan te kweken en een quiz om de theoretische kennis te testen.

Concreet kan men de wagens van CONDUCT overal in België huren via www.conduct-belgium.be met vertrek bij de vijftien Peugeot-concessies die meewerken aan dit initiatief. Het concept wordt op 2 mei uitgetest in Herent.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans