Meer ruimte voor tekenacademie

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De gemeente Holsbeek wil de tekenacademie meer ruimte geven op een nieuwe plek die speciaal voor haar wordt ingericht boven de bibliotheek.

Sinds de oprichting van het Holsbeekse filiaal van de SLAC academie van Leuven, is deze tekenacademie gevestigd in de pastorie van Kortrijk-Dutsel. Door het grote succes van de tekenacademie is die ruimte wat krap geworden. De gemeente wil volgend jaar een nieuwe ruimte inrichten in het bibliotheekgebouw.

De jonge kunstenaars zullen daar meer plaats hebben voor hun activiteiten, en meer bergruimte voor hun kunststukjes en materiaal. Er zullen twee volwaardige klassen naast elkaar beschikbaar zijn.

Dat maakt ook een uitbreiding van de lessen mogelijk. Het gemeentebestuur en SLAC zouden graag een hogere graad voor gevorderde leerlingen inrichten. Zodra de ruimte beschikbaar is, zal SLAC een aanvraag indienen bij het Vlaams ministerie van Onderwijs.

Ook artistieke volwassenenverenigingen van de gemeente, zoals het Holsbeeks Penseeltje, zullen hun activiteiten in deze nieuwe ruimte kunnen ontplooien.

In de pastorie van Kortrijk-Dutsel zal meer ruimte vrijkomen voor andere culturele activiteiten. Zo zouden de gemeente en SLAC ook graag een afdeling Woordkunst oprichten in Holsbeek.

De gemeenteraad keurde al het voorontwerp van de nieuwe tekenacademie goed. De kost van de inrichtingswerken wordt geraamd op 400.000 euro. Daarin zijn ook sanitair, ventilatie van de klasruimten en verbetering van de akoestiek inbegrepen. De gemeente wil de werken volgend jaar uitvoeren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans