Meer dan 70 activiteiten op tiende editie Autovrije Zondag

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Al voor de tiende keer organiseren stad Leuven en Mobiel 21 vzw op de laatste zondag van augustus Autovrije Zondag. De hele binnenstad is die dag autovrij. Het is een ideale manier voor bezoekers en inwoners om de stad op een andere manier te beleven én een fijne afsluiter van de zomer.

In die tien jaar van Autovrije Zondag, is er op mobiliteitsvlak heel wat veranderd in Leuven. Om de stad nog aangenamer, veiliger en gezonder te maken, koos Leuven een tijd geleden voor een permanent autoluw stadscentrum, met aandacht en ruimte voor voetgangers en fietsers. Met positieve gevolgen: er zijn 32 procent meer fietsers in de binnenstad en voetgangers kunnen aangenamer en veiliger wandelen.

De fiets, en in het bijzonder elektrisch fietsen, krijgt dan ook veel aandacht in het programma van Autovrije Zondag, met demonstraties en testritten. In de autovrije binnenstad is ook ruimte om te sporten, te spelen, te dansen of gewoon op je gemakje rond te kuieren.

Het stadsbestuur stelt het programma van Autovrije Zondag voor op maandag 20 augustus om 11 uur op de Grote Markt, met de straatkeuken van Leuvens topkok Kwinten De Paepe en met demo’s elektrisch fietsen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer