Meer dan 70 activiteiten op Autovrije Zondag

Al voor de negende keer organiseert de stad Leuven samen met vzw Mobiel 21 ‘Autovrije Zondag’, op 27 augustus. “Ondertussen kennen de Leuvenaars Autovrije Zondag als de fijne afsluiter van de zomer”, zegt schepen van leefmilieu Mohamed Ridouani. “Het is een ideale manier voor bezoekers en inwoners om de stad op een andere manier te beleven.”

Om de stad nog aangenamer, veiliger en gezonder te maken, koos Leuven een tijd geleden voor een permanent autoluw stadscentrum. Die keuze vloeit voort uit de ambitie om de stad tegen 2030 klimaatneutraal te maken en werd recent gewaardeerd met de prestigieuze Europese Green Leaf Award. Om de inwoners te laten beleven wat allemaal mogelijk is in een autoluwe stad, organiseren een negentigtal verenigingen en organisaties meer dan 70 activiteiten in de Leuvense binnenstad.

Een greep uit het aanbod: Op het Martelarenplein kijk je naar het slackline-spektakel tussen de gebouwen. Dichter bij de grond kan je ook je eigen evenwicht trainen. Tijdens het kinderfestival ‘Mini’s zijn baas’ leven de kleintjes zich uit in M-Museum Leuven. Wat dacht je van een klankworkshop, een betoverend slaapconcert of een lekkere picknick? De bibliotheektoren en M-Museum Leuven bezoek je gratis tijdens Autovrije Zondag Leuven.

Voor Leuven Autovrij leggen De Lijn en de stad Leuven op zondag 27 augustus extra pendelbussen in tussen het Wetenschapspark en het centrum van Leuven. Daarnaast is het voordelige winkelbiljet van 2 euro dit weekend niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag te koop. Reizigers moeten wel rekening houden met omleidingen op alle buslijnen in Leuven. Het centrum blijft echter goed bereikbaar met de bus.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans