Meer dan 10.000 deelnemers voor Leuvense klimaatmars

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag hebben meer dan 10.000 kinderen en jongeren deelgenomen aan de Leuvense klimaatmars. Die werd georganiseerd door KlimaLeuven, 12 scholieren uit drie Leuvense secundaire scholen. Ook Anuna De Wever was van de partij.

Donderdag is al sinds enkele weken ‘betoog-dag voor het klimaat’. En de actie deint steeds verder uit. Vandaag werd er in heel wat Vlaamse steden betoogd, maar toch was het vooral Leuven dat de kroon spande. In totaal kwamen er meer dan 10.000 kinderen en jongeren op straat. Alle Leuvense scholen in het Leuvense hadden dan ook hun toestemming verleend door hun leerlingen vrijaf te geven.

Toespraken waren er onder andere van voorvechtsters Anuna De Wever en Kyra Gantois. “We betogen niet om een dag school te missen, maar omwille van de politieke spelletjes die een invloed hebben op onze toekomst”, zei Gantois. Ook burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) hield een toespraak. “Wij zijn trots op dit jongerenengagement. Het is de grootste betoging ooit in Leuven.” Ridouani kreeg een eisenbundel met klimaatmaatregelen overhandigd door KlimaLeuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans