Massage en kinderboerderij tijdens het blokken

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Juni is niet bepaald de vrolijkste tijd van het jaar voor Leuvense studenten. Studentenkoepel LOKO zorgt echter voor het zevende jaar op rij voor verlichting met haar campagne ‘SOS Blok’. Nieuw is dat de lokale lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen het vrijwilligersteam van LOKO dit jaar vervolledigen.

“De examenperiode is geen lachertje”, benadrukt Coördinator Communicatie Kenny Van Minsel. “Er ligt veel druk op de schouders van studenten. Met ons team gaan we op zoek naar studenten in nood en steken hen een hart onder de riem door de dingen te doen die er na het vele studeren net te veel aan zijn.”

Voor het eerst maken ook de lokale lijsttrekkers deel uit van het LOKO-team tijdens de verzoekjesdagen. Blokkende studenten kunnen beroep op hen doen om allerlei verzoekjes te beantwoorden. “Dat kan gaan van een afwas doen tot een verfrissende smoothie brengen”, vertelt Van Minsel. “Op die manier hebben studenten een lichtpuntje met sociaal contact en kunnen ze er weer volop tegenaan.”

“Leuven telt meer dan 40.000 studenten. Eén op drie personen die je hier tegen het lijf loopt is student,” zegt LOKO. “Met de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan, wilden we ook de lokale lijsttrekkers uitdrukkelijk betrekken bij het studentenleven. We zijn dan ook blij dat bijna alle partijen enthousiast accepteerden.”

Kinderboerderij en massages

Daarnaast trekt LOKO richting campus Arenberg en campus Sociale Wetenschappen met respectievelijk een kinderboerderij op verplaatsing en een springkasteel om originele pauzemomenten te voorzien. Tijdens deze momenten tekenen vicerector Chantal Van Audenhove (KU Leuven) en schepen voor studentenzaken Bieke Verlinden (Stad Leuven) present om studenten goede blokmoed toe te wensen. Tot slot nodigt de studentenkoepel studenten ook uit in haar eigen gebouw in de ’s Meiersstraat 5 om te genieten van een gratis blokmassage gegeven door professionele masseur Relaxitaxi.

Wie ook gebruik wil maken van de diensten van SOS Blok, kan tot 24 juni terecht op de Facebookpagina van LOKO.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans