Marith Vanhove wint eerste vrouwelijke jeugdkoers in Wilsele-Putkapel Volgend jaar vrouwelijke elitekoers

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bij de vrouwelijke jeugd in Wilsele-Putkapel behaalde Marith Vanhove uit Izegem de overwinning, ze versloeg zeven anderen. Bij de junioren was Shari Bossuyt uit Bellegem de snelste voor Renders en de Britse Shepherd. Opvallend was dat de junioren de nieuwelinges niet inhaalden, deze laatste hadden 37 seconden eerder de start genomen. Het organiserende Jonge Renners Wilsele was verheugd met de organisatie van de eerste vrouwenkoers. Er komt volgend jaar zelfs een koers voor vrouwelijke elite.

De junioren hadden al twee rondes gereden, toen de nieuwelinges vanaf stilstand starten met 37 tellen bonus. Gezien ze uit rust in actie moesten komen, bedroeg het verschil 26 seconden tussen beide groepen.  Ondanks het gegeven dat de junioren normaal sneller rijden dan de nieuwelingen, liepen deze laatsten een minuut uit. Vooraan reden Oost-Vlaams kampioene De Clercq, De Wispelaere, Vanhove, De Wilde, Punnewaert, Maes, Peeters en de Nederlandse Spapen. Ondertussen bleef het juniorenpeloton hangen op een minuut van de acht leidsters. Thuisrenster Ellen Feytens kon er in de tweede groep geen doorbraak forceren om de achterstand te verkleinen. De winnares zat vooraan, in een uitgerekte spurt won Vanhove voor De Clercq en De Wilde. Bij de junioren haalde Bossuyt het met enkele centimeters verschil van Renders.

Thuisrenster Feytens finishte als negende. “Ze hebben hard gereden, jammer genoeg hebben er zich bij ons enkelen gespaard. Toen we moesten sprinten zaten ze opeens weer vooraan”, wist de negende.

Het organiserende De Jonge Renners Wilsele is na deze geslaagde test van plan om volgend seizoen een koers voor de vrouwelijke elite te organiseren, de start en aankomst zullen vermoedelijk andermaal op de Aarschotsesteenweg liggen nabij Café Onder de Toren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer