Marc Dulst zamelt met pelgrimstocht 17.284 euro in voor HONK

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Marc Dulst werd onlangs 50 jaar. En daar hoorde een uitdaging bij. Op 5 juni vertrok hij in Saint-Jean-Pied-dePort (Frankrijk), stak daar de Pyreneeën over, om drie dagen later in Pamplona (Spanje) aan te komen. Daar nam hij een vlucht naar Santiago de Compostella, vanwaar de tocht verder ging naar Finisterre, het volgens de Romeinen meest westelijke punt van Europa.

“Met mijn pelgrimstocht wilde ik niet alleen een persoonlijke fysieke inspanning leveren en mensen in beweging brengen”, zegt Marc. “Ik wilde ook geld inzamelen voor HONK, een woon- en zorgproject voor jongeren met een beperking, waar onze dochter Elien deel van uitmaakt.” Alles samen legde hij 251 kilometer af en zette hij 418 333 stappen. En die stappen liet hij sponsoren, goed voor zo’n 17.284 euro. De opbrengst gaat integraal naar HONK.

Op zondag 17 juni, stapte Marc Dulst met zo’n 100 sympathisanten vanuit de luchthaven van Zaventem naar het HONK huis in de Bastinstraat in Leuven (25 kilometer). Ook voor de laatste 6 kilometer werd er in Bertem Dorp een aanknopingspunt voorzien waar onder andere de ‘HONKers’ mee stapten voor het laatste traject.

Na afloop van deze tocht werd er aan De Spuye in Heverlee een terugkeerfeest gehouden om samen met de vele sympathisanten te genieten van de hoogtepunten van deze pelgrimstocht. Het uiteindelijk financieel resultaat werd bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan HONK vzw.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans