Mannen van 1980 zoeken leden

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op vrijdag 15 maart wordt een nieuw Jaartal boven de doopvont gehouden: de Mannen van 1980 zoeken nog nieuwe leden om zich aan te sluiten en een jarenlange traditie verder te zetten.

De traditie van de Jaartallen van Leuven of de Mannen van het Jaar begon met de Mannen van 1840, die het eerste jaartal stichtten in 1890. Hun opvolgers zetten jaar na jaar deze unieke traditie voort. Sindsdien werden al 141 jaartallen gesticht, die elk op hun eigen manier de traditie van de Jaartallen invullen. Die stichting gebeurt sinds de Mannen van 1919 traditioneel in het 39ste levensjaar.

Ook dit jaar wordt er een nieuwe vriendenkring opgericht. Alle mannelijke inwoners van Leuven die in 1980 geboren zijn kregen al een uitnodiging. Zij zullen de geschiedenis ingaan als het 142ste Jaartal.

De stichtingsvergadering vindt plaats op vrijdag 15 maart om 20.30 uur in de Raadskelders van het historische Leuvense stadhuis, waar zij verwelkomd worden door hun toekomstige peters van 1970 en een delegatie van Blok 0 en het Koninklijk Verbond der Jaartallen. Alle mannen geboren in 1980 zijn uiteraard meer dan welkom om deze vergadering bij te wonen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans