Aantal vacatures neemt toe

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Van februari 2017 tot eind januari 2018 ontving VDAB voor Vlaams-Brabant 32.049 vacatures rechtstreeks van bedrijven. Dit was een stijging van 0,5 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder en de eerste keer dat het jaartotaal van de provincie boven de 32.000 vacatures steeg.

Vooral in de regio Leuven piekte het aantal vacatures met 13.648. Een stijging van 12,8 procent en het hoogste aantal ooit ontvangen bij VDAB voor de regio.  Het merendeel van deze vacatures (64,2 procent) kwam van KMO’s.

Het aantal vacatures via werving- en selectiekantoren steeg in Vlaams-Brabant ook met 7,6 procent tot 13.134 vacatures. De stijging was echter het grootst bij de uitzendopdrachten. Dit aantal steeg in de provincie met 14,9 procent tot 60.627 uitzendopdrachten over de laatste 12 maanden, wat 0,6 procent hoger was dan de vorige piek van februari 2008.

Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “Het hoge aantal ontvangen vacatures biedt kansen voor mensen die verder van de arbeidsmarkt staan. Om een eventuele competentiekloof te overbruggen versterkt VDAB de focus op werkplekleren. Zo maken we de formule ‘Individuele Beroepsopleiding’ eenvoudiger. We zetten ook in op opleiding door strategische partnerschappen aan te gaan met opleidings- en onderwijspartners, waaronder de centra voor volwassenenonderwijs en UCLL.”

Het hele maandrapport over vacatures in Vlaams-Brabant vind je hier:
https://sites.google.com/a/vdab.be/arbeidsmarktverkenner-vlaams-brabant/rapporten/werkaanbod 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer