“Maak de lift op het Benedenplein meer bekend”

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op het Benedenplein achter het station zit een publieke lift verborgen achter de ingang van de parking. Maar geen mens die dat weet. N-VA vroeg al verschillende keren om een bordje te plaatsen dat aangeeft dat er een lift is.

N-VA-gemeenteraadslid Katelijne Dedeurwaerder: “De lange steile trappen naar de Martelarenlaan zijn een opgave voor iedereen die slecht te been is. Laat staan voor rolstoelgebruikers. Terwijl dit eenvoudig op te lossen is door het plaatsen van een bordje dat verwijst naar de aanwezigheid van een publieke lift”.

Tot twee keer toe interpelleerde raadslid Dedeurwaerder schepen Dirk Robbeets hierover in de gemeenteraad. Ze drong er op aan om overleg te plegen met de betrokken partijen en werk te maken van een bordje. De schepen beloofde aanvankelijk wel dit te onderzoeken, maar in de praktijk kwam daar niets van terecht. Tijdens de gemeenteraad van februari liet hij uitschijnen dat de lift zich op privédomein bevindt en dat de lift aangeduid staat in de parking.

Katelijne Dedeurwaerder ging dan maar zelf op onderzoek. Via de stationschef kwam ze bij de syndicus terecht van het gebouw waarin de lift zich bevindt. “De syndicus kon me vertellen dat de stad Leuven het Benedenplein in erfpacht heeft van de NV Kop van Kessel-Lo. Hij ziet geen problemen om een bordje te laten plaatsen. Het volstaat blijkbaar om dit voor te leggen op de eerstkomende statutaire algemene vergadering van de Vereniging van Mede-eigenaars in mei.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans