M-idzomer voegt André Brasseur toe aan affiche

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

M-idzomer maakt de affiche compleet met niemand minder dan Faces On TV, André Brasseur & Band, Day Fly, Dez Mona en De Held & Guests. Daarnaast organiseert M-idzomer speciaal voor de kleinsten M-idzomer For Kids op zaterdag 30 juli vanaf 13 uur. Het knotsgekke Radio Oorwoud komt de kids een beestige, muzikale namiddag bezorgen.

In de binnentuin van M passeren elk jaar op rij heel wat muzikale kleppers. Dit jaar mogen naast onder andere Ertebrekers, TaxiWars, Low, The Van Jets en Mark Lanegan Band ook André Brasseur & Band, Day Fly en Faces On TV het podium van M-idzomer inpalmen en de tuin in vuur zetten. Sinds kort is de affiche compleet. André Brasseur & Band betreedt op donderdag 28 juli het podium van de M-binnentuin. Brasseur schreef in 1965 de million seller ‘Early Bird Sattellite’ en was de lieveling van James Brown en Claude François. Daarnaast speelde hij ook mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Dankzij Belpop Bonanza staat Brasseur samen met zijn band na 40 jaar terug op het podium. Jan Delvaux en Jimmy De Wit ontwikkelden een zwak voor ‘vergeten helden’ van de Belpop. Met ‘Het Gouden Horloge’ geven ze de artiesten een ultiem en uniek eerbetoon.

Day Fly is dan weer het muzikale geesteskind van de Nederlandse producer K The Fresh en de Engelse singer-songwriter Beau Nox. De levendige energie van Day Fly’s muziek vormt een combinatie van heldere noten uit soul, hiphop, jazz en alternatieve pop. Ook Faces On TV, de band rond Jasper Maekelberg, is van de partij.

M-idzomer2015-dag3-32Ook in het museum staat er elke dag iets moois te gebeuren tijdens M-idzomer. Naast Willow en Wouter Deprez & Ruben Focketyn mogen ook Dez Mona en De Held & Guests Het Forum betreden. Dez Mona is de Belgische band rond zanger Gregory Frateur en bassist Nicolas Rombouts die een combinatie van jazz, gospel en drama brengen.

M-idzomer organiseert speciaal voor de kleinsten onder ons ook M-idzomer For Kids op zaterdag 30 juli vanaf 13 uur. M-idzomer For Kids staat dit jaar volledig in het teken van de dieren en de natuur. Radio Oorwoud, het knotsgekke radioprogramma, komt naar Leuven en komt de kinderen een beestige, muzikale namiddag bezorgen. Dimitri Leue en Hannelore Bedert staan garant voor rappende nijlpaarden, zeurende pinguïns en protjeslatende capibara’s. Na het concert kunnen de kids nog even het museum induiken voor workshops rond beeld, muziek of dans of kunnen ze zich laten omtoveren tot hun lievelingsdier aan de grimestand.

TICKETVERKOOP

Een dagticket voor donderdag kost €25, voor vrijdag €30, voor zaterdag €35 en voor zondag €25. De combitickets voor de vier dagen kosten €100. Tickets voor M-idzomer For Kids kosten €9 in voorverkoop en €12 aan de kassa.

PROGRAMMA

Donderdag 28 juli

Tuin: Tourist LeMC, Ertebrekers, André Brasseur & Band

Het Forum: Willow (Zacht)

Vrijdag 29 juli:

Tuin: Candy Dulfer, TaxiWars, Day Fly

Het Forum: Dez Mona

Zaterdag 30 juli:

Tuin: Mark Lanegan Band, Low, Willis Earl Beal

Het Forum: Wouter Deprez & Ruben Focketyn

Van 13 t.e.m. 16 uur: M-idzomer For Kids met Radio Oorwoud

Zondag 31 juli:

Tuin: The Van Jets, Jasper Steverlinck, Faces On TV

Het Forum: De Held & Guests

Praktisch

Do 28/7 + vr 29/7 + za 30/7 + zo 31/7 vanaf 17.30 uur

M-idzomer, in M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Info & tickets: www.m-idzomer.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens