Leerlingen besparen 3 240 000 liter water

Ann Peeters
8 maanden geleden
door Ann Peeters

Op 22 maart overhandigden 184 zesdejaars, uit alle Lubbeekse scholen, in totaal 1392 T-shirts aan de kringwinkel. Ze fietsten naar het gemeentehuis en werden er ontvangen door . Dré Co², de klimaatfiguur van de scholen, de schepen van onderwijs An Wouters en Ingrid van De Kringwinkel.

Vrijdag 22 maart is het Wereldwaterdag . Dit jaar focust de actie zich op de impact van de kledingindustrie op water.  Om één T-Shirt te produceren is er 2700 liter water nodig. “ Als je weet dat er vandaag nog steeds 1 op 10 mensen geen schoon drinkbaar water heeft, dan kan je beter kleding hergebruiken dan onnodig produceren”,  zegt Ingrid De Roo, communicatie verantwoordelijke van Kringwinkel ViTeS.

“In Lubbeek denken ze er net hetzelfde over. Vanuit dit idee riep de gemeente de leerkrachten en de kinderen van alle Lubbeekse scholen op  om een actie uit te werken in het kader van de Wereldwaterdag. Deze actie kadert in onze voortdurende bekommernis om milieu en klimaat, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”, zegt schepen van onderwijs An Wouters.  “Daarom riepen we alle kinderen van de 5 Lubbeekse basisscholen op, om een gedragen T-shirt te overhandigen aan De Kringwinkel, die dan voor het hergebruik kan zorgen.” 

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters