Lubbeek viert zijn sportkampioenen

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De gemeente Lubbeek vierde samen met de Lubbeekse sportraad zijn sportkampioenen op het jaarlijkse sportgala. Diverse sporters en sportclubs die het afgelopen jaar een titel of beker hebben behaald, werden gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Ook dit jaar was er een grote opkomst om de sportkampioenen te huldigen.

De feestelijke avond ging van start met de huldiging van de verdienstelijke clubleden. Hierbij werden Alfred Theunis, Christine Wellekens, Bruno Duchateau, Malgos Gorecki en Ronald Decoster in de spotlight gezet.

Onder de individuele kampioenen waren er titels voor o.a Nina Kozlova (sabelschermen) en Katie van Geyte (wielrennen). Jan Cortoos (wielrennen) werd gehuldigd voor zijn goede prestaties in 2018. Tot slot werden ook de 11-jarige Raisa Stallaert (turnen) en de 11-jarige Marisa Trekels, (G-karate) gehuldigd. Zij waren de jongste kampioenen.

De marathonlopers van Lubbeek werden eveneens gehuldigd voor hun prestaties. Bij de vrouwen waren het Katja Trouillez, Lore Mertens en An Wouters die in de prijzen vielen voor de 4 Km. Voor de 7 Km waren Anouk De Baerdemaeker en Katrien Behets de beste. En tot slot leverden Marijke Willekens en Katleen Lambrechts op de 14 km een mooie prestatie af. Bij de 4km mannen was de top 3 van de Lubbekenaren Wouter Lammens, Tobi Heselmans en Tibo Heselmans. Voor de 7 Km werden er goede prestaties geleverd door Merijn Vangilbergen, Kurt Vermoesen en Tom Harding. De top 3 in het eindklassement op de 14 km was gevuld door Lubbekenaren. De plaatsen werden ingevuld door Kevin Verluyten, Frank Van De Weyer en Werner Heselmans.

Bij de clubs werden er provinciale en nationale titels behaald door Lubbinton, Lizards en Basketbal United.

De titel van sportman van het jaar ging, net zoals vorig jaar, naar Bart Aernouts (34), hij won dit jaar de Ironman van Hamburg en werd tweede in de prestigieuze Iron man van Hawaï. Bart kon niet aanwezig zijn op het gala.
Amazone Amber Heidbuchel kreeg, net zoals vorig jaar, de titel van sportvrouw van het jaar. Zij behaalde Team goud op FEI Europees kampioenschap YR, Individueel zilver op NRHA Europees kampioenchap Rookie L2, Zilver op de 3-sterren kwalificatiewedstrijd voor het FEI Europees kampioenschap, Zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap Jeugd, Bronzen medaille op het Vlaams kampioenschap Non-pro.
Club van het jaar werd voor het eerst de Junior Bears on Wheels. Zij wonnen de beker van België jeugdrolstoelbasketbal en een zilveren medaille op de junior league in Nederland.

 

Foto: Bertram Van Ryckel

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters