Loslopende dieren en gestolen schapen

De politie werd zondagnamiddag en –avond verschillende keren opgeroepen voor loslopende dieren. Verder werden in Heverlee vijf schapen gestolen.

Uit de Hagelandstraat in Wilsele kwam er een oproep voor een zwart schaap dat uit de tuin verdwenen was. Een zoekactie leverde geen resultaat op. Het schaap ging er wellicht vandoor in de richting van Herent.

Om 19 uur meldde een vrouw uit de Koningsstraat in Kessel-Lo dat er twee pony’s op straat liepen. De pony’s bleven op de oprit van een woning braaf staan wachten op de politie. De ploeg kon de beestjes opnieuw veilig in de weide zetten.

Om 20.30 uur werd een loslopende hond gemeld op de Diestsesteenweg. De ploeg kon het beestje niet aantreffen. Een loslopende hond die omstreeks 23 uur werd gemeld op de Tiensesteenweg kon wel worden aangetroffen. Het beest werd meegenomen naar het commissariaat waar hij later die avond door de eigenaar terug werd opgehaald.

In de Rotspoelstraat in Heverlee werden het voorbije weekend twee volwassen schapen en drie lammetjes gestolen uit een weide. De draad rond de weide was geplooid, maar verder konden nergens geen sporen worden aangetroffen die betrekking hadden op de diefstal. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer