LOKO steunt blokkende studenten

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag wordt de achtste editie van SOS Blok op gang getrokken door de Leuvense studentenkoepel LOKO. Dit initiatief steekt blokkende studenten een hart onder de riem via verzoekjesdagen, gratis gadgets en voor het eerst Spotify-playlists van onder andere rector Luc Sels en UCLL-directeur Marc Vandewalle.

Om studenten tijdens het blokken aan te moedigen, vroeg LOKO onder andere rector Luc Sels, UCLL-directeur Marc Vandewalle en schepen Bieke Verlinden om hun muzieksmaak te delen en motiverende nummers in te sturen. “Het initiatief werd op z’n minst gezegd met veel enthousiasme onthaald,” stelt Coördinator Communicatie Kenny Van Minsel. “We ontvingen tal van bijkomende suggesties van de vicerectoren en rector Sels stuurde spontaan drie weldoordachte playlists in.”

Dit jaar probeert LOKO meer digitaal te gaan, omdat studenten meestal afleiding zoeken op het internet. Daarom wil de studentenkoepel hen ook daar aanmoedigen om in de boeken te duiken. Voor januari staan onder andere eenvoudige blokrecepten gepland. Traditiegetrouw organiseert de studentenkoepel ook haar succesvolle verzoekjesdagen, waarbij blokkende studenten een team van vrijwilligers kunnen inschakelen om kleine verzoekjes in te willigen. “We krijgen vaak verzoekjes voor een afwas, of om enkele lekkernijen te brengen,” verduidelijkt voorzitter Pieterjan Vaneerdewegh. “Vorig jaar mochten we een jarige studente verrassen met een verjaardagstaart en een plantje. Met dergelijke kleine gebaren is je motivatie als student al enorm opgekrikt en kan je er weer tegenaan.”

De actie, die volledig draait op vrijwilligers, kende de voorbije edities heel veel bijval.”We krijgen van tal van instanties de vraag of ze ook iets kunnen bijdragen om studenten een extra duwtje in de rug te geven,” zegt Kenny Van Minsel.“ Zo spoort onder andere de stad via Love Leuven inwoners aan om studenten te steunen of overschotjes ter beschikking te stellen via de Facebookgroep Food Sharing Leuven. Heb je eens te veel gekookt of staan er nog restjes voedsel in de koelkast die een student mag komen ophalen? Dan kan je dat in de Facebookgroep laten weten. Meer info? www.loko.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans