Lokale besturen en VDAB bundelen krachten Jobbeurs in Aarschot

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op dinsdag 10 oktober 2017 organiseren zes gemeenten (Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge), Taskforce Spitsregio Leuven en VDAB een jobbeurs in de Stadsfeestzaal in Aarschot.

“Door de krachten te bundelen hopen we meer mensen en organisaties te bereiken. Een partnerschap is belangrijk bij initiatieven als deze. Door de samenwerking tussen de gemeenten en VDAB brengen we de dienstverlening dichter bij onze werkzoekenden en lokale ondernemers”, zegt Mattias Paglialunga, schepen van Lokale Economie stad Aarschot.

 Een 70-tal lokale werkgevers stellen hun openstaande vacatures voor op de jobbeurs. Iedereen die op zoek is naar een job, is welkom. “Op deze manier willen we de tewerkstelling in de eigen streek in de kijker zetten”, zegt Jan Laurys , burgemeester van Diest.

Mensen die moeilijker hun weg vinden op de arbeidsmarkt, krijgen op de jobbeurs tips en info van gespecialiseerde organisaties. Leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen workshops volgen die hen helpen in hun toekomstige zoektocht naar werk. In deze workshops ligt de focus op het ontdekken van hun eigen talenten en het gebruikmaken van sociale media in de zoektocht naar werk.

Meer info?

Famke Soenen

Taskforce Spitsregio Leuven

famke.soenen@vlaamsbrabant.be

016 26 74 48

Bernard Ostyn
VDAB
Bernard.ostyn@vdab.be
016 29 86 01 – 0496 57 75 13

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer