Lilas Mode sluit voorgoed de deuren

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Ook Lilas Mode, in de Tiensestraat 7 in Leuven sluit na 107 jaar voorgoed de deuren. Een vaste waarde in dameskleding sinds 1912. De totale uitverkoop start op 30 april 2019.

“Onze grootmoeder startte de zaak ‘Au Lilas’ in 1912.  Het was vanaf de start een vaste waarde in Leuven als het om feest-, stads- en rouwkleding ging”, zeggen Annette en Martine Delfosse.  “Later namen onze ouders de zaak over.  Wij zijn opgegroeid in de zaak. In 1993 namen we als derde generatie zelf de zaak over. Toen onderging de zaak een facelift en veranderden we de naam in Lilas Mode. Ons aanbod richt zich voornamelijk naar vrouwen tussen 35 en 99 jaar. Zij vinden in de rekken zowel casual, classic alsook trendy kledij in de maten 36 tot 52. ”

Waarom zetten jullie de zaak stop? “De hoofdzaak is het veelvuldig wijzigen van de verkeerssituatie in Leuven. Ons cliënteel geeft aan, dat onze winkel steeds moeilijker en moeilijker bereikbaar is. Mensen geraken niet meer op hun bestemming en dat is jammer.

Wij voelen duidelijk een achteruitgang in cliënteel.  De Tiensestraat is een mooie straat, maar voor de detailhandel is het niet meer de juiste plaats. De straat evolueert meer en meer naar een straat met uitsluitend horecazaken. Er wordt ook anders besteed in deze tijd.

Wij hebben de winkel altijd heel graag gedaan, maar willen in schoonheid eindigen.  Wij zullen vanaf dinsdag 30 april onze klanten met open armen ontvangen voor de totale uitverkoop. Wij hebben nog heel veel bloezen, T-shirts, pulls, jurken, rokken, pantalons, ensembles, vesten en mantels, die met kortingen de deur uit mogen. We hopen dat de winkel uitverkocht is tegen half juli, want dan sluiten we, met pijn in het hart, definitief de deuren.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters