Tien kantoormeubelen die in jouw thuiskantoor niet kunnen ontbreken

22 januari 2024 | 10u54 | Gepost door redactie
Kantoor
Mensen (met een kantoorbaan) werken steeds vaker een aantal dagen per week thuis. Een goed uitgerust thuiskantoor is daarbij essentieel. Je kan aan de eettafel werken, maar productief is dat vaak niet. Je kan namelijk snel afgeleid raken door de activiteiten om je heen. Wil jij effectief en efficiënt werken? Dan kunnen kantoormeubelen van goede kwaliteit niet ontbreken. In dit artikel vind je er tien. Laat je inspireren en creëer de perfecte werkplek bij jou thuis.

1. Kies een comfortabele bureaustoel voor lange werkdagen

Een comfortabele bureaustoel is een van de belangrijkste investeringen die je kunt maken voor jouw thuiskantoor. Kies een stoel die ergonomisch is ontworpen en de juiste ondersteuning biedt aan je rug en nek. Vergeet niet om de hoogte en de armleuningen aan te passen aan jouw lichaamshouding. Hierdoor voorkom je lichamelijke klachten, zodat je comfortabel kunt werken. Zelfs tijdens lange werkdagen.

2. Schaf een ruim bureau aan voor voldoende werkruimte

Met een ruim bureau blijf je georganiseerd. Bovendien zorg je voor voldoende werkruimte. Kies een bureau dat groot genoeg is, zodat je jouw computer, documenten en eventuele andere kantoorbenodigdheden comfortabel kunt plaatsen. Overweeg een bureau met lades of opbergvakken om spullen op te bergen en jouw werkoppervlak vrij te houden van overbodige materialen.

3. Plaats je computerscherm op een verstelbare monitorstandaard

Met een juiste houding werken, is belangrijk voor jouw gezondheid en productiviteit. Met een verstelbare monitorstandaard pas je eenvoudig de hoogte van je beeldscherm aan. Hierdoor hoef je niet voorover te buigen om goed te werken. Een verstelbare monitorstandaard minimaliseert de belasting van je nek en ogen, waardoor je comfortabel en gefocust kan blijven. Want zeg nu zelf, pijn aan je rug en nek is vervelend.

4. Ga voor opbergmeubelen voor een georganiseerd thuiskantoor

Een georganiseerd thuiskantoor is een productief thuiskantoor. Zorg ervoor dat je bureau niet vol spullen komt te liggen. Maak gebruik van opbergmeubelen zoals:

· een ladeblok voor onder je bureau voor spullen die je snel nodig hebt;

· een opbergkast om grotere spullen gemakkelijk op te bergen;

· een archiefkast om belangrijke documenten veilig te bewaren.

5. Hang een whiteboard of prikbord op voor taken en notities

Een whiteboard of prikbord is handig voor het bijhouden van to-dolijsten, afspraken en belangrijke notities. Hang het op een zichtbare plek in jouw thuiskantoor, zodat je altijd een overzicht hebt van jouw taken en deadlines. Gebruik verschillende kleuren markers of plakbare briefjes om prioriteiten en categorieën aan te geven.

6. Schaf een toetsenbord en muis van goede kwaliteit aan

Een ergonomisch toetsenbord is essentieel om ongemak en vermoeidheid tijdens het typen te voorkomen. Hetzelfde geldt voor een muis. Kies voor een toetsenbord met een zachte polssteun en een muis die goed in jouw hand past. Dit minimaliseert het risico op een muisarm, en helpt je comfortabel te werken. Zelfs als je een lange tekst moet typen.

7. Ga voor een comfortabele en stijlvolle bezoekersstoel

Heb jij een bedrijf aan huis? En ontvang je regelmatig klanten of collega's in jouw thuiskantoor? Dan is een comfortabele en stijlvolle bezoekersstoel een must. Kies een stoel die past bij het interieur van jouw thuiskantoor en die comfortabel genoeg is voor langere gesprekken. Zo voelen bezoekers zich welkom en kun je professionele vergaderingen organiseren.

8. Zorg voor een goed verlichte werkplek met de juiste verlichting

Goede verlichting is essentieel voor productiviteit en het voorkomen van vermoeide ogen. Zorg ervoor dat je voldoende natuurlijk licht hebt in jouw thuiskantoor en investeer in een heldere bureaulamp voor extra verlichting wanneer nodig. Zo kan jij je beter concentreren, en verklein je de kans op vermoeidheid en hoofdpijn.

9. Investeer in goede koffie- en theeapparatuur

Geloof het of niet, maar lekker drinken draagt bij aan een comfortabele werkruimte. Investeer dus in goede apparaten waarmee je een heerlijke kop koffie, thee of andere drank maakt. Richt een kleine bar in door bijvoorbeeld een compact koffiezetapparaat of een mooie waterkoker op een bijzettafel te plaatsen. Vergeet ook geen mooie mokken.

10. Plaats een opbergrek voor kantoorbenodigdheden

Tot slot, een opbergrek voor kantoorbenodigdheden is ideaal om jouw kantoorspullen georganiseerd en binnen handbereik te houden. Denk aan pennen, potloden, notitieblokken en andere kleine kantoorbenodigdheden. Een opbergrek voorkomt dat jouw bureau vol raakt en maakt het gemakkelijk om snel de juiste benodigdheden te vinden.

Maak van je thuiskantoor een productieve plek met kantoormeubelen

Als je thuiswerkt, is het van belang om een comfortabele werkplek te creëren. Zo kan je in jouw thuiskantoor zowel effectief als efficiënt aan de slag met jouw werk. Kantoormeubelen van goede kwaliteit kunnen hierbij niet ontbreken.

In dit artikel heb je kennisgemaakt met tien handige kantoormeubelen om jouw thuiskantoor om te toveren tot een productieve en goed georganiseerde werkplek. Investeer in comfort, functionaliteit en stijl om het meeste uit jouw werkdagen te halen.