Opruimen voor beginners: tips voor een geordend thuis

1 december 2023 | 15u00 | Gepost door redactie
Interieur

Je hebt er vast en zeker een keer iets over gehoord. Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Daarom is het een echte must om het interieur altijd netjes en op orde te houden. Denk je dat dit behoorlijk wat tijd in beslag neemt? Geen zorgen, want met een paar handige en praktische tips kan je je woning veel beter geordend houden. Hoe je daar het beste mee aan de slag gaat? In deze blog helpen we je alvast op weg met een paar tips die makkelijk toe te passen zijn.

Start als eerste met het ontspullen van iedere ruimte in huis

Het kan zomaar zo zijn dat je in de loop van de tijd aardig wat spullen hebt verzameld. Maar wat gebruik je daar nu eigenlijk écht van? Door bijvoorbeeld aan het begin van ieder seizoen te ontspullen, merk je al snel dat er ineens veel meer ruimte beschikbaar is. Breng de spullen bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel of geef ze een tweede leven door ze online te gaan verkopen. Van boeken tot kleren en van schoenen tot een servies, er zijn vast en zeker wel wat spullen die je op dit moment eigenlijk niet meer gebruikt.

Maak ruimte vrij om een keer grondig te stofzuigen en te dweilen

En heb je eenmaal de nodige spullen een tweede leven gegeven? Dan is het de hoogste tijd voor een grote schoonmaak. Maak lekker veel ruimte vrij, bijvoorbeeld door de stoelen tijdelijk even in een andere ruimte of op een tafel te zetten. Je hebt hierdoor meteen veel meer plek om grondig te stofzuigen en daarna te dweilen. Zo maak je écht korte metten met vuil op de vloer en stof op de plinten. En is de basis helemaal op orde en zijn de wanden en vloeren 100% brandschoon? Dan geeft je dit vast en zeker weer een goed gevoel.

De nodige opbergruimte kan een wereld van verschil maken voor een geordend thuis

Heb je iedere kamer in huis een keer goed bekeken? De kans is erg groot dat er nog verschillende kansen liggen om meer opbergruimte te realiseren. Misschien kan je een schoenenrek in de bijkeuken plaatsen. Extra planken voor opbergruimte in de kelder. Of een prachtig wandmeubel met dichte vakken in de entree. Al met al is er voor ieder type woning een passende oplossing te realiseren voor net even wat meer opbergruimte.