Opgeruimd staat netjes: praktische tips voor een georganiseerd huis

1 december 2023 | 14u52 | Gepost door redactie
Keuken

Je doet er het liefste alles aan om je huis netjes en georganiseerd te houden. Spullen kun je daardoor net even wat beter vinden en je woning oogt ook nog eens veel netter. Wist je dat dat helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Want met een paar handige opruimtips kun je al erg veel verschil maken. Lees verder in dit blog en doe de nodige inspiratie op voor het ordenen van je eigen interieur.

Kies voor meubilair dat voor een ruimtelijk en opgeruimd gevoel zorgt

Heb je al eens een keer kritisch gekeken naar de stijl van het meubilair? Misschien heb je in de loop van de tijd verschillende items bij elkaar gespaard, waardoor het geheel toch niet helemaal mooi met elkaar in overeenstemming is. Door bijvoorbeeld te kiezen voor meubilair uit een bepaalde lijn, zoals een chaises longue met een bijpassend dressoir, geniet je direct van een ruimtelijk en opgeruimd gevoel. En investeer je ook meteen in functioneel meubilair? Extra kastjes bij het tv-meubel of de salontafel komen namelijk ook altijd maar al te goed van pas.

Houd spullen uit het zicht door ze een plekje te geven in een opbergkist

Maar er is nog een ander erg handig meubelstuk waar je vast en zeker erg veel plezier aan beleeft. Een solide en robuuste opbergkist mag eigenlijk niet ontbreken bij jou in huis. Het komt namelijk voor een breed scala aan toepassingen erg goed van pas. Denk daarbij aan het opbergen van dekens, speelgoed of waardevolle spullen die je liever uit het zicht wilt houden. De kisten zijn in tal van formaten te verkrijgen, zodat er voor ieder type interieur en ieder hoekje in huis een geschikt exemplaar te vinden is. Je beschikt ineens voor veel meer opbergruimte, waardoor je ook weer geniet van een meer georganiseerd huis.

Wat voor inboedel kun je op dit moment een tweede leven geven?

Het ontspullen van je woning kan ook voor een deel bijdragen aan een meer opgeruimd gevoel. Want er zijn vast en zeker wel een aantal items die een tweede leven kunnen gebruiken. Ideaal om online te verkopen of om af te geven bij de kringloopwinkel. Misschien passen bepaalde woonaccessoires niet helemaal meer bij je huidige woonstijl of je gebruikt bepaalde spullen simpelweg niet meer. Neem daar dus zeker een keer de tijd voor en ga grondig aan de slag met het opruimen van ieder kastje in huis.