On trend: de mom bag

26 juni 2024 | 12u53 | Gepost door redactie
Mom bag

Ons mooie Leuven kent heel wat jonge gezinnen. Het is immers fraai wonen in historisch Leuven, daarom vinden we er ook jonge afgestudeerden terug die een flinke economische bijdrage leveren aan de stad. Maar niet alleen economisch, ook op het gebied van trends zwaaien jonge afgestudeerden hier de scepter. Jonge urban moms zetten dan ook de laatste trends in, om ook als jonge moeder spot on te blijven.

Nooit de deur uit zonder je mom bag 

Nog nooit zagen we zo veel jonge moeders de mom bag kopen. Waar je als studente met een rugzakje en mini trolly gezien wil worden, draag je als young hipster mom een mom bag. Jonge moeders, waar je ze ook tegenkomt, lopen stuk voor stuk met de kenmerkende 'tote bag' - ofwel: draagtas. Doordat hij in zo'n diversiteit verkrijgbaar is, kan je je net daarin onderscheiden als jonge moeder. Het design, het materiaal en het dessin bepalen jouw look.

Waarom is de jonge moeder van nu zo verslingerd aan haar mom bag?

Het is vrij logisch: de mom bag combineert stijl en trend met praktisch gemak. Iedereen met jonge kinderen weet dat waar je ook met hen naartoe gaat, je neemt altijd spullen voor ze mee. Van eten en drinken tot schoonmaakdoekjes, een setje schone kleding, wat speelgoed, eventueel enkele luiers. En het moet dan wel allemaal in je tas passen, zonder dat hij op knappen staat of echt uitpuilt. De mom bag biedt die ruimte en hij is stylish verantwoord.

It bag van dit moment

Goed, op het straatbeeld in Leuven zien we inderdaad vele jonge moeders met deze grote tassen aan hun arm, op een bankje, of hangend aan de kinderwagen. Het formaat mag telkens om en nabij hetzelfde zijn; dit geldt niet voor het design. Want de tote bags of mom bags zijn in een scala aan materialen verkrijgbaar.

Zo is er de teddy tote bag, de ruitjes tote bag, de effen linnen bag, de geweven bag met spannende kleurpatronen, tot dierenprints of de zakelijke effen kleuren, en andere diepe of matte tinten. Koop 'm van kunststof of zelfs corduroy. Zo kan je de tote bag echt afstemmen op jouw persoonlijkheid en dat is het fijne aan deze tas.

Lekker voor jezelf gebruiken

Heb je eenmaal enkele tote/mom bags thuis, dan grijp je 'm bijvoorbeeld ook mee naar de gym. Je kan er alles in kwijt: je sport bh, je yogamatje, drinken, shakes, je sportschoenen. Je ideale bag voor ieder moment, wanneer je net even een wat ruimere tas nodig hebt.

Veel vrouwen gebruiken hem dan ook gewoon als handbagage tas in het vliegtuig, of wanneer ze een dagje naar het strand gaan. De mom bag komt altijd van pas; met of zónder kinderen. Precies wat het straatbeeld in Leuven laat zien. Wil jij geheel on trend zijn als jonge moeder, of moderne vrouw van deze tijd, shop 'm dan gewoon online, waar je een oneindige keuze treft.