Drie heerlijke vakantiebestemmingen voor gezinnen

5 juli 2024 | 11u29 | Gepost door redactie
Vakantie

Een vakantiebestemming uitkiezen voor je gezinsvakantie kan een lastige opgave zijn. Het moet een bestemming zijn waar zowel jij als je kinderen zich goed kunnen vermaken. Gelukkig zijn er talloze bestemmingen te vinden die geschikt zijn voor gezinnen. Hieronder vind je een aantal van deze bestemmingen!

Eifel, Duitsland

De plaats Eifel in Duitsland is een goede optie voor een heerlijke vakantie met het hele gezin. In het Eifel National Park kan je genieten van de natuur en al wandelend of fietsend het park verkennen. Er zijn veel wandel- en fietsroutes die ook geschikt zijn voor kinderen. Het vulkaanpark is ook echt een aanrader om te bezoeken met het hele gezin. Hier kan je leren over de vulkanische activiteit en de Lavabombe en Geysir Andernach bezoeken. In het Freilichtmuseum Kommern kan je het vroegere leven ontdekken bij een van de interactieve tentoonstellingen. In en rondom de plaats Eifel zijn er genoeg plekken waar je kan verblijven. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark. Je kan veel gezinsvriendelijke vakantieparken vinden op Centerparcs.be. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie!

Kreta, Griekenland

Wil je liever wat verder weg op vakantie en graag op vliegvakantie? Dan is het eiland Kreta in Griekenland een goede optie. Hier kan je terecht voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Bezoek bijvoorbeeld een van de kindvriendelijke stranden zoals Elafonissi en Vai. Het Elafonissi strand is roze, wat het strand erg bijzonder maakt. Verder kun je er ook goed terecht om te snorkelen en te genieten van de onderwaterwereld. Ben je een cultuurliefhebber? Dan is het oude paleis van Knossos een aanrader om te bezoeken. Hier kan je de ruïnes van het oude paleis verkennen en veel leren over de Minoïsche beschaving. Ook de steden Chania en Heraklion zijn aanraders om te bezoeken. Je merkt het, op Kreta is er genoeg te beleven voor de hele familie!

Zeeland, Nederland

Als je liever wat dichterbij huis wil blijven, is de provincie Zeeland in Nederland een goede optie. Hier kan je heerlijk genieten van het strand, de rust en de natuur. In Zeeland zijn er ook veel vakantieparken waar je goed terecht kunt met het hele gezin. Een vakantiepark in Nederland kun je eenvoudig uitzoeken en boeken. Mooie stranden om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de stranden bij Domburg of Renesse. Wil je meer leren over de beroemde Deltawerken? Dat kan in het Deltapark Neeltje Jans. Ook erg leuk om te bezoeken met kinderen. Verder zijn er ook genoeg natuurgebieden en duinen waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Er is genoeg te beleven en te zien voor het hele gezin!

Met de hierboven genoemde inspiratie kan jij je gezinsvakantie alvast gaan boeken!