Complementaire kleuren nu ook bij mom bags

19 juni 2024 | 12u34 | Gepost door redactie
Mom bag

Mom bags, de uitdrukking doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar eigenlijk zegt de naam genoeg: tassen voor moeders. De moeder van nu onderneemt veel met haar kinderen en heeft daarbij een echte 'mom bag' nodig. Een mom bag is natuurlijk niet klein en petit, dat spreekt voor zich. Maar hoe ziet hij er precies uit en hoe worden complementaire kleuren gecombineerd?

Mom bag, onmisbaar voor de moeder van nu

De actieve moeder gaat overal met haar kinderen naartoe, een dagje naar het strand of zwembad, veelvuldig naar de speeltuin, met elkaar fietsen, noem maar op. Daarbij wil je als moeder het liefst op alles voorbereid zijn en dus de spullen bij je dragen die eventueel nodig zijn voor zo'n dagje. En daar heb je eigenlijk een shopper voor nodig. De mom bag shopper is zo'n shopper, maar dan van mooie materialen gemaakt. Je koopt ze in een scala aan materialen, denk aan geweven stoffen, zoals jute, zijde, katoen, maar ook kunststoffen zoals fleece en teddystof. Die laatste is überhip as we speak.

Verschillende materialen voor verschillende activiteiten

De materialen kies je op voorkeur, maar ook op de praktijk. Wil je de mom bag bijvoorbeeld meenemen naar het zwembad of naar het strand, dan heb je liever natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Dit absorbeert vocht, maar droogt ook snel. Zand veeg je zo van je tas, terwijl dit met een teddy stof niet het geval is. Kies je voor een strandtas groot van formaat en van katoen, dan is dat veel praktischer dan de kleinere teddy mom bag. In de winter daarentegen, matcht de teddy bag veel beter bij je winterjas dan de katoenen of linnen versie. Deze materialen associëren we echt met zomer en winter.

Complementaire kleuren, wat zijn dat überhaupt?

Binnen de kleurencirkel zien we een scala aan kleuren. Trek eens een denkbeeldige lijn van de ene kleur naar de kleur recht tegenover de gekozen kleur. Deze twee kleuren zijn complementair: zij vullen elkaar aan, zij versterken elkaar - je voelt en ziet dat het klopt.

Om complementaire kleuren te gebruiken, hoef je niet altijd voor dezelfde kleurintensiteit te kiezen - want dan kun je een zeer bont geheel krijgen. Anderzijds zijn er grote groepen mensen die dol zijn op deze stevige kleurcombinaties, wat ook wel color-blocking wordt genoemd. Kies je voor complementaire kleuren, zoals bijvoorbeeld oranje en paars, dan kun je kiezen voor een stevige oranje kleur, die je combineert met licht paars. De kleuren blijven complementair, maar in afgezwakte mate.

Tassen met complementair design

Je ziet deze trend ook terugkeren binnen het design van mom bags. Mooie etnische prints bestaan vaak uit complementaire kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Iedere kleur heeft binnen de kleurencirkel oneindige varianten, van heel licht oranje (zalm) tot fel oranje; dit geldt ook voor de complementaire kleuren, die in vele facetten recht tegenover elkaar staan.

Mom bags zijn in prachtige versies verkrijgbaar in hele mooie complementaire kleuren en vormen zo de absolute trend van nu.