Vakantie vieren op Ibiza

13 oktober 2023 | 07u52 | Gepost door redactie
Ibiza

Ibiza, het eiland dat altijd leeft, waar het nooit stil is en er niemand durft te zeggen dat het saai is. Eindeloze feestjes, lekker eten en goede wijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige omgeving en het adembenemende uitzicht.

Ontdek Ibiza met de auto

Ibiza is zeker geen klein eilandje, met maar liefst 571,6 kilometer is het drie keer zo groot als Texel! Ibiza staat bekend om de vele uitgaansgelegenheden en gezellige feesten, maar er is nog veel meer te ontdekken op het eiland. Als je hier op vakantie komt, is een auto huren zeker handig om te doen. Doordat het eiland zo groot is, kan je makkelijker van A naar B komen als je goed vervoer hebt. Een auto huren op Ibiza heb je zo geregeld, hier zijn handige websites voor met vergelijkingstools zodat je altijd eenvoudig en snel jouw ideale auto kan vinden. Wel zo makkelijk want, zeker op vakantie, heb je natuurlijk geen tijd om uren te zoeken naar een geschikte match voor jouw wensen.

Op Ibiza is er werkelijk altijd iets te doen. Zo kan je gaan snorkelen in het prachtige heldere water tussen de vissen en het koraal. Ontdek alle verschillende soorten en kleuren en laat je verwonderen, je vergeet deze ervaring gegarandeerd nooit meer! Geniet daarna heerlijk ontspannen van een drankje op het strand en van een frisse duik in de zee.

Wie op zoek is naar wat meer actie kan meegaan met een rondleiding door de grotten, zich aansluiten bij het peddelsurfen of meegaan met een boottocht.

Aan het einde van de dag kan je genieten van de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt en kijken naar de prachtige skyline van Ibiza. Je hoort mensen vaak zeggen dat Ibiza het eiland is dat nooit slaapt, 's nachts geniet je in één van de vele uitgaansgelegenheden van goede muziek en drankjes. Hier dans je de sterren van de hemel tot de zon weer opkomt, ook heel erg bijzonder om te zien trouwens!

Dit typische eten en drinken van Ibiza mag je zeker niet missen tijdens je vakantie

Als je in een ander land, of in dit geval op een eiland, op vakantie bent, zijn er vaak speciale gerechten en drankjes die bij die plek horen. Ibiza hoort bij de Balearen, hier drinken ze het drankje Hierbas Ibicencas. Het recept van dit drankje wordt goed geheimgehouden, iedere familie gebruikt hiervoor zijn eigen familierecept. Het drankje kan daarom erg van smaak verschillen, zo kan het in sommige gevallen heel zoet zijn en in andere gevallen juist droog. Voor het maken van deze kruidenlikeur worden verschillende soorten vruchten, kruiden en  vaak ook anijs gebruikt. Op het eiland worden vaak eenpansgerechten met veel varkensvlees en vis geserveerd. Een bekend gerecht is Sofrit pagés. Dit is een gerecht met kip, lam en varkensvlees. Er wordt ook veel gebruikgemaakt van verschillende worstsoorten.

Ibiza is een heerlijke vakantieplek, zowel voor feestgangers als voor mensen die willen genieten van de rust en de prachtige omgeving!