Leuven: dé plek om te wonen en te genieten

29 december 2023 | 15u18 | Gepost door redactie
Leuven

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Overweeg dan om naar Leuven te verhuizen. Deze prachtige stad in België is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant. De prachtige oude binnenstad, maar ook de groene buitenwijken bieden de mogelijkheid om onbezorgd en ontspannen te kunnen wonen. Er is veel te doen: je hoeft je dan ook nooit te vervelen hier. Daarnaast is er ook genoeg werkgelegenheid in de buurt van deze prachtige stad. Wil jij weten wat Leuven allemaal te bieden heeft? Je leest het hier.

Al het beste bij jou in de buurt

Leuven biedt al het beste. Van de prachtige natuur tot de monumenten in de binnenstad; er is voor ieder wat wils. Bij juridische problemen kan je terecht bij het kantoor van cazimir.be in Diegem, vlak bij Leuven. Bij medische problemen zit je in Leuven ook goed, omdat Leuven voorzien is van twee ziekenhuizen. Studenten kunnen ook goed terecht in Leuven: het is dan ook een van de grootste studentensteden in België. Op dit moment studeren er zo’n 37.000 studenten in Leuven, verdeeld over vijf hogescholen en een universiteit.

De mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Leuven is perfect voor zij die graag wat beleven. Er is dan ook genoeg te doen in Leuven. Zo kan je het prachtige M-museum in Leuven bezoeken. Gevestigd in de historische binnenstad biedt het museum een mix van moderne en oude kunst. Daarnaast heeft het museum een mooi uitzicht op de binnenstad. Doe je liever wat sportievers en houd je van mooie uitzichten? Dan is de toren van de universiteitsbibliotheek beklimmen een leuke activiteit. Dorstig na het beklimmen van de toren? Dan kan je neerstrijken bij een van de vele microbrouwerijen. Hier kan je genieten van speciale bieren, elk met een eigen verhaal. Daarnaast is het doen van een pub-tour ook een aanrader: je bezoekt hierin verschillende pubs en proeft hun bieren. Daarnaast leer je ook veel over deze bieren. Een leerzame en lekkere tour dus! De laatste activiteit is perfect voor natuurliefhebbers. In de kruidtuin van Leuven kan je genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Kom tot rust tussen alle prachtige planten en struin over de paden.

Uitgaan: je beleeft het in Leuven

Hoewel Leuven niet de grootste Belgische stad is, heeft ze wel een groot en bruisend uitgaansleven. Voorzien van wel dertig kroegen en een enorm horeca-aanbod, is er voor iedereen plaats in Leuven. Als je rustiger uit wil gaan, kan je beter in het weekend uitgaan: het studentenuitgaansleven loopt van maandag tot en met donderdag, in het weekend is het rustiger. De sfeer is dan vaak wat meer ontspannen. Ook een bezoek aan een van de vele microbrouwerijen is een echte aanrader. In Leuven kan je werkelijk elk weekend een andere leuke kroeg of bezienswaardigheid bezoeken.