Hedendaagse kunst in een pareltje van een tuin, pal op de taalgrens

31 mei 2021 | 07u56 | Gepost door rik.poulman@te…
art sanctuaire
Op 25 juni opent de tiende editie van de internationale openluchttentoonstelling ‘De Betoverende Tuin 2021’ in het Waalse Geldenaken, pal op de taalgrens met Hoegaarden. Meer dan 60 kunstenaars van hier en van de ons omringende landen nemen eraan deel. (foto: Tone Aanderaa)

‘Art Sanctuary’, het jaarlijkse kunstevenement van Tone Aanderaa & Ignace Clarysse, is aan zijn tiende editie toe. Het is een Internationale Kunsttentoonstelling in een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten, ergens op de taalgrens, tussen Jodoigne en Hoegaarden, en makkelijk met de fiets te bereiken langs de Ravel fietsroute die Tienen en Hoegaarden met Namen verbindt. Een uitstapje in eigen regio meer dan waard.

“Zeker de helft van onze bezoekers komt voor de tuin met zijn vele facetten”, vertelt Anderaa. “Je vindt hier vijvers, beken, weiden, bossen, de ‘Geheime Tuin’, een labyrint, terrassen, rozenhagen en talrijke banken om te verpozen met zicht op het Haspengouwse landschap. Je treft er geen exotische planten aan, wel een rijke schakering aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten. De wilde orchis groeit er in overvloed. De tuin wordt niet voor niets een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten genoemd. Overal staan paneeltjes met spreekwoorden, gezegden, gedichten die verband houden met de tuin.”

‘De Betoverende Tuin 2021’ in de Rue du Tilleul 22, Sint-Jans-Geest (Geldenaken), opent op vrijdag 25 juni om 13 uur t.e.m. zondag 26 september 2021, elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 13 tot 20 uur. Groepen op afspraak.

Alle informatie over de tentoonstelling en de deelnemende kunstenaars vind je via deze link:

https://www.the-enchanted-garden.info/2021/index.php?Language=nl&TemplateNeeded=TRUE.

Lees meer over