Glabbeek toont hoe je postrevalidatiecentrum in 40 dagen bouwt

14 mei 2021 | 17u10 | Gepost door rik.poulman@te…
Johnny & Peter
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van een post-revalidatiecentrum in een oude legerloods die eigendom is van de gemeente Glabbeek. “In afwachting van een nieuwbouw die hier over een drietal jaren zal verrijzen, gaat Curam Domi hier in een pop-up tot 100 personen kunnen behandelen”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

 

“De opbouw van het pop-up postrevalidatiecentrum hier aan de Steenbergestraat is momenteel volop bezig”, aldus Reekmans. “Het is eigenlijk een nieuw gebouw dat wordt opgetrokken binnenin een oude legerloods op ons gemeentelijk domein. Deze pop-up zal op amper 40 dagen gerealiseerd worden. Daardoor is de opening al gepland is tegen eind mei van dit jaar.”

In 1987 kocht de gemeente Glabbeek het oude militair domein aan, maar tot 2013 gebeurde er amper iets mee. Het stond praktisch leeg en was al jarenlang aan het verkommeren. Bij haar aantreden in 2013 vatte de nieuwe Dorpspartij die toen aan de macht kwam, meteen de spreekwoordelijke koe bij de horens. Op relatief korte tijd werd de hele site asbestvrij gemaakt

Peter Reekmans: “Wij hebben een masterplan 2014-2022 opgemaakt waarbij het domein een nieuwe nuttige invulling kreeg. Eén derde van het domein verkocht de gemeente aan Salvator/Curam Domi voor € 1.2 miljoen om er een zorgpark uit te bouwen. De zes andere werden gerenoveerd. Wij verhuren vandaag een deel van het domein aan Ecowerf voor de uitbating van het gemeentelijk afvalcontainerpark, één loods dient als verkeerspark voor de politiezone Hageland, één loods is verhuurd aan de stad Leuven voor opslag en ten slotte nog één loods aan Curam Domi.”

Nieuw zorgaanbod

In totaal levert de verhuur van deze loodsen de gemeente nu jaarlijks € 52.000 euro op aan nieuwe inkomsten op. In één loods kreeg de dienst openbare werken een nieuwe huisvesting. Een andere dient als opslag voor opslag van de verenigingen en de resterende loods werd een evenementenhal.

Reekmans: “Nadat er bijna 30 jaar niets met dit domein gebeurde, zorgen wij als gemeente er nu voor dat dit domein een hedendaagse invulling krijgt die bovendien de gemeente heel wat geld opbrengt. Aan de voorzijde legden we een nieuw gemeentelijk skatepark aan en het huidig OCMW-gebouw wordt in 2022 de nieuwe huisvesting van onze gemeentelijke muziekschool. We zijn momenteel bezig met de renovatie van de laatste twee loodsen en de buitenomgeving wordt volledig vernieuwd volgend jaar. Toekomend jaar zal het gemeentelijk domein volledig gerenoveerd zijn en zal er parkeergelegenheid zijn voor maar liefst 600 voertuigen. Het beheer van het gemeentelijk domein laten wij over aan ons autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek

De bouw van het nieuwe zorgpark naast het gemeentelijk domein aan de Steenbergestraat in Glabbeek gaat de komende maanden van start. In totaal gaat dit nieuwe zorgpark van Salvator welzijnscentra en Curam Domi 14.000 m² aan nieuw zorgaanbod in onze regio betekenen.

“Het postrevalidatiecentrum Beweging- en BelevingsCentrum Curam Domi gaat werken met een staprobot en innovatie technologieën ter bewegingsondersteuning en valpreventie voor onder meer oncologische, neurologische, orthopedische en Covid-19 revalidatie, wat alweer een absolute primeur is voor onze gemeente”, verduidelijkt AGB voorzitter Johnny Reweghs (Vooruit). “Het is vooral ongezien dat dit postrevalidatiecentrum in amper 40 dagen zal opgebouwd en operationeel zijn.”

Lees meer over