Ianthe Tavernier is zot van mode: “Maar ik heb geleerd mijn budget in de gaten te houden!”

Ianthe Tavernier
Al 7 jaar speelt ze met verve de rol van Floor Lommelen in ‘De Buurtpolitie’. Daarnaast staat ze op de theaterplanken, zingt ze in musicals en treedt ze op met Les Copines. En daar komt binnenkort misschien nog iets bij. “Ik kan er nog niet veel over kwijt, maar het wordt iets aanvullend”, aldus Ianthe Tavernier (31) enthousiast. Maar laten we het eerst even hebben over Ianthes andere liefde: mode!
Ianthe Tavernier

Nog even geduld, Ianthe, want voor we over mode kunnen babbelen, kan ik niet anders dan je enkele vragen over - jawel - corona te stellen. Hoe heb jij de afgelopen maanden ervaren?

“Eerlijk? In het begin van corona, toen alles werd stilgelegd, deed me dat eigenlijk deugd. Het klinkt misschien vreemd om te horen, maar omdat niemand anders vooruit ging, moest je wel mee blijven stilstaan. (denkt na) De afgelopen jaren zijn voor mij zo een race geweest - de ene opdracht na de andere - dus was het wel aangenaam om even de pauzeknop in te drukken. Na drie weken veranderde dat gevoel echter, zeker toen de telefoontjes begonnen binnen te komen om mee te delen dat zowat al mijn opdrachten gecanceld of verplaatst werden. Nu zijn we een aantal maanden later en is er eigenlijk nog niet veel veranderd.”

Heb je echt helemaal niet kunnen werken de afgelopen maanden?

“Zo nu en dan heb ik met mijn groep Les Copines een coronaproof optreden kunnen geven. Ik werkte mee aan ‘De Zomerschool’ van Ketnet, die druk bekeken werd op televisie, maar ook succesvol is op YouTube, Instagram en vooral op TikTok. De voorbereidingen voor ‘The Sound of Music’ zijn al een tijdje opgestart. Deep Bridge doet er alles aan en ik geloof ook nog steeds dat het in het najaar kan doorgaan. Ik ben heel blij dat ik nog steeds mijn handen vol heb met mijn influencerwerk, wat ik ook erg leuk vind om te doen.”

Over je influencerwerk en je Instagram besproken: de ene knappe modefoto volgt de andere op.

“Dankjewel. Ja, kleren zijn véél te belangrijk voor mij! (lacht) Ik vind het heel leuk om de mode te volgen en om mij fancy te kleden. Ik heb dan ook een gi-gan-tische kast die bovendien propvol zit. Af  en toe kan ik dan ook niet anders dan wat spullen - met pijn in het hart welteverstaan - weg te doen. (denkt na) Weet je, kleren maken de man, maar ook zéker de vrouw. Leuk voor de dag komen, wil trouwens niet zeggen dat je lagen make-up moet dragen of steevast op stiletto’s moet rondlopen. Nee, het kan eenvoudiger door bijvoorbeeld een leuke toets te geven aan je outfit. Dat is veel interessanter. Dat laat je zien wie je bent.”

Mode ligt je na aan het hart.

“Ja, het intrigeert mij. Ik ben inderdaad een fashionista. (lacht) Het zijn inderdaad modebewuste foto’s die ik deel op mijn sociale media. De vele likes en toffe reacties hebben mij aan het denken gezet. Ik verklap nog niets, maar binnenkort rol ik met mijn team iets nieuws uit. Iets aanvullend wat ik perfect kan combineren met zingen, acteren en presenteren. Dat blijven sowieso mijn hoofdactiviteiten. Ben je benieuwd? Ik zou zeggen, hou mijn Instagram in de gaten. (knipoogt) Ja, ik ben wild enthousiast, maar ik ga er nu over zwijgen voor ik me verspreek.” (lacht)

Zullen we zeker doen. Heb jij een favoriete look?

“Ik ben een heel klein en mager, tenger meisje. Ik ben dus vooral fan van de oversized mode - zo verberg ik mijn dunnere lichaam. En ook al ben ik klein, ik draag het meest van al sneakers, platte schoenen dus.”

Ianthe Tavernier

“Zo verberg ik mijn dunnere lichaam”, zeg je. Heb je een complex omdat je mager bent?

“Nee, nee, dat niet. Maar ik kan heel moeilijk kleren vinden in mijn maat, omdat die haast niet bestaan. Ik moét dus wel kledij kopen die iets groter is. Maar nee: absoluut geen complex, ik mag niet klagen. Maar een beetje camoufleren kan nooit kwaad.”

Welk kledingstuk doe je het liefst aan?

“Combisetjes! Setjes die dus bovenaan en onderaan dezelfde print hebben. ’s Ochtends sta ik soms zolang voor mijn kleerkast om de juiste combinatie te zoeken en dan vind ik plots een leuke twinset. En dat gecombineerd met een leuke sneaker of een hippe handtas: top én makkelijk, want dan hoef ik niet eindeloos na te denken over welk stuk precies bij welk past. Ook een favoriet: leuke kleedjes.”

Welke miskopen hangen er in je kast?

“Vroeger had ik een kleine koopverslaving met als gevolg dat mijn kast volhing met kleren waarvan het prijskaartje er nog aanhing. Gewoon kopen om te kopen dus. Dat is nu wel voorbij. Met het ouder worden, denk ik twee keer na. Langs de andere kant: ik kan perfect een hele dag vullen met shoppen.” (lacht)

Wat zijn jouw favoriete adresjes?

“Omdat ik zo klein ben, ga ik vaak naar Bershka. Heel stom, maar daar hebben ze wél mijn maat, maatje 32. Voor schoenen kies ik meestal voor Torfs. Daarnaast hou ik van kleinere boetiekjes zoals Les Jumelles. Maar favoriete merken heb ik eigenlijk niet.”

Tot slot: hoeveel spendeer je per maand aan kledij?

“Door deze coronacrisis heb ik geleerd dat ik mijn budget nog iets meer in de gaten moet houden. Ik ben in januari zelfstandige geworden. Qua timing was dat misschien niet ideaal. (lacht) Maar goed: laten we zeggen dat ik de ene maand nauwelijks iets uitgeef aan kleren, de andere kan ik me al eens laten gaan.”

Tekst: Niels Janssens

Lees meer over