Speurders van thrillerauteur Bart Debbaut verdwalen in Leuvense gastronomie
Drie jaar geleden schreef Bart Debbaut in opdracht van zijn uitgever Lannoo en van Woestijnvis de thrillerversie van de razend populaire TV-reeks De Mol. Na publicatie van het boek zat de klad er een beetje in. Tegelijk een goed draaiende handelszaak runnen, organisator spelen voor een reeks klassieke concerten en tegelijk boeken schrijven, het werd een beetje van het goeie teveel.
“En toen kwam er corona”, zegt Bart. “De lockdown werd voor de winkel een ramp, maar ik kreeg meteen een zee aan tijd. Na overleg met de uitgeverij borrelde het idee op om iets te doen rond gastronomie. Als actief lid van een mannenkookclub is het wereldje mij niet onbekend. Het resultaat van heel veel denkwerk ligt nu in de boekhandel.”
In Rauwkost verdwijnt een bekende chef-kok. Wanneer hij wat later vermoord wordt terug gevonden staat naast zijn lijk een keurig gedresseerd bordje met het recept van een collega-kok. Maar als ook deze chef-kok verdwijnt, beseffen Leyssens & Van Cattendyck dat er meer aan de hand is. Wie Debbauts werk kent, weet dan hij zich kan verwachten aan een pak onverwachte plotwendingen.
Het boek telt 268 blz. Als je de app in het boek download, kan je de recepten van de gerechten die in de tekst voorkomen, opvragen.