Opinie: De week volgens Miró

Miro geniet van een dutje in zijn tuinparadijs.

Laat ik maar met de deur in huis vallen zoals enkel een kat daar het nodige talent voor bezit. Geef een hond water, eten én affectie en voor je het weet denkt dat beest dat jij God bent. Wat een dwaasheid…Geef ons katten hetzelfde recept en wij beseffen nog voor de mens het kan bedenken dat wij God zijn. Om maar te zeggen: katten hebben inzicht in de essentie van het leven.

Hier is de weledele Miró alweer met zijn superieure kattenbrein. Naar goede gewoonte beviel mijn gezapige leventje me wel de voorbije tijd maar helaas is de mensheid er alweer in geslaagd om mijn rust te verstoren. Nu ben ik er nog niet uit of ik moet huilen of lachen maar feit is dat ik brutaal uit mijn schoonheidsslaapje ben gewekt door een poes. Ja, dat leest u goed, een poes…en wel eentje genaamd Anouk Matton. Dat lieftallige meisje is de wederhelft van DJ Dimitri Vegas en heeft sinds kort haar eigen realityshow: Anouk Matton privé. Nu word ik doorgaans niet wakker van dat soort ongein maar deze keer was het lot me niet goed gezind.

Matton –ik zal haar vanaf nu lieflijk opperbarbie noemen- lag op een bed om de hartslag van haar ongeboren kind op te meten, nota bene met een hip hoedje op haar knappe kopje. De weledele Miró heeft nieuws voor opperbarbie: in het ziekenhuis schijnt de zon niet, zelfs niet voor de wederhelft van levende legende Dimitri Vegas. Nu schijnt opperbarbie wel te denken dat de zon enkel en alleen voor haar schijnt maar de ongemakkelijke waarheid is dat ook beroemde prinsesjes een dikke buik krijgen door een zwangerschap. Dat viel opperbarbie duidelijk zwaar en ze gaf meteen mee dat ze toch nog snel ‘foundation’ zou opdoen voor de bevalling om er toch nog goed uit te zien op de eerste babyfoto’s. Waarvan akte.

Niet veel later werd de babykamer ingericht met overbodige dure spullen die de baby worst zal wezen. “Ik vond het echt wel keibelangrijk om een exclusief stofje te regelen voor het parkje van de baby”, klonk het, kirrend van plezier dat het ‘one of a kind’ was en niemand anders dat in huis had voor zijn of haar kindje. Tja, al die stress…het moet niet eenvoudig zijn om zoals opperbarbie in een universum van ondraaglijke lichtheid te vertoeven. Dat bleek ook echt het geval want naast haar schrik om zelf aan de pamper te moeten na de bevalling kwam de angst voor kwade geesten opzetten. Opperbarbie belde prompt de ‘lifecoach’ van haar beste vriendin Jill. Rupal heette dat exemplaar en die was maar wat blij dat opperbarbie negatieve energie waarnam in haar huis. “Ik voel rond jou heel veel negatieve energie”, liet Rupal via videocall weten, ongetwijfeld al dromend van rijkelijke ereloon dat haar richting zou uitkomen voor het verdrijven van boze geesten zonder een poot te verzetten. Opperbarbie kraamde nog eens ‘oh my god’ uit en stond even later te zwaaien met een stinkende saliestok, nota bene om het nietszeggende nummer 8733500 in de lucht te schrijven. Bah! Rupal gaf nog even mee om het raam open te doen...

En zowaar, ze voelden dat ‘het kwade’ was vertrokken en dat vierden ze door een onzichtbare ‘energy ball’ in de lucht te gooien. Hola pola, du jamais vu. Blij dat ik niet ten huize Matton woon want ik zou het niet kunnen verdragen dat niet ik maar mijn huispersoneel het epicentrum van de hele ‘cinema’ is, laat staan dat er met onzichtbare ballen wordt gegooid. En toch moet ik opperbarbie een compliment geven voor haar zangprestatie in Anouk Maton privé. Meer zelfs, ik zou Gertje aanraden om de zoektocht naar de derde K3 meteen stop te zetten en opperbarbie stante pede binnen te halen. Zo, dat is dan ook weer geregeld. Tot volgende week, lieve mensenvriendjes.

Lees meer over