Walter Kestens, organisator Suikerrock: “Mensen staan echt te wachten om te feesten”

18 augustus 2021 | 06u53 | Gepost door rik.poulman@te…
Walter Kestens
Voor het tweede jaar op rij moet Suikerrock worden afgelast. Je zou voor minder wanhopig worden, maar niks doen staat niet in het woordenboek van Walter Kestens. Met heel veel creativiteit en inzet van hemzelf en zijn team weet hij het toch voor mekaar te krijgen om een puike affiche in mekaar te boksen voor een breed, weliswaar hoofdzakelijk Vlaams publiek.

Hoe moeilijk is het voor een organisator om zoiets verwezenlijkt te krijgen?

“Normaal gesproken hebben wij een jaar nodig om Suikerrock te organiseren. Wij zijn het afgelopen jaar zes keer herbegonnen door constant wijzigende maar ook begrijpelijke regels. Op een bepaald moment moet je de knoop doorhakken en zeggen: ‘jongens, het grote festival lukt niet meer, we moeten het over een andere boeg gooien. Intussen kregen wij wel zicht op wat mogelijk en wat niet mogelijk is en hebben wij een mooie programmatie gemaakt voor Factory of Sweetness die heel aantrekkelijk is voor ons publiek.”

En het gaat lukken? Het festival gaat zeker door?

“Daaraan moet je niet twijfelen. De overheid moedigt dat trouwens aan. Zij voorziet bijkomende middelen om de extra kosten die wij genoodzaakt zijn te maken te compenseren. Trouwens, de vaccinatiecijfers zijn goed. Tegen de tijd dat het festival plaats grijpt, zal zowat 90 % van de bevolking gevaccineerd zijn. Met de extra maatregelen die wij nemen is het mogelijk dit festival te organiseren zonder mondmasker en zonder social distance. Wij voelen het echt wel bij de mensen dat ze staan te trappelen om te feesten.”

Lees verder onder de foto

banner

Welke maatregelen namen jullie om het veilig te houden?

“De enige voorwaarde is dat je een Covid Safe Ticket moet kunnen voorleggen. Dat is ongeveer hetzelfde wanneer je naar het buitenland reist met de trein of het vliegtuig. Je moet ook je identiteitsbewijs kunnen voorleggen en een geldig festivalticket bijhebben. Zo’n Covid Safe Ticket kan je krijgen als je volledig gevaccineerd bent en de gebruikelijke wachttijd doorlopen hebt, wanneer je hersteld bent van de ziekte en daarvoor het nodige bewijs hebt of een negatieve test hebt afgelegd die niet ouder is dan 48 u. Op het festivalterrein gaan wij zelf geen reguliere tests organiseren. De programmatie is zo opgevat dat ze zich tot eigenlijk tot drie aparte groepen muziekliefhebbers richt. Daarom hebben wij dit jaar ook geen combitickets en is het voor de bezoekers gemakkelijker om zich de nodige documenten aan te schaffen. Het is ook zo dat wij het festivalterrein betreedt, op het terrein blijft. Het is niet doenbaar voor ons om mensen voortdurend in en uit te laten lopen. Eens binnen blijf je tot je besluit om naar huis te gaan.”

Je verwacht zo goed als geen buitenlanders?

“Dat heeft alles met de programmatie te maken. Het zijn in hoofdzaak groepen van bij ons. Wij hebben ook een maximum capaciteit van 4.000 personen per dag en de interesse is groot.”

Tickets voor het festival koop je online op de website https://www.factoryofsweetness.be/. De tickets bevatten een unieke QR code, die aan de ingang elektronisch gescand wordt. Ook alle andere informatie vind je op de website vind je hierop. Bezoekers kunnen de CovidSafeBE-app installeren op hun smartphone installeren (https://covidsafe.be/) of afdrukken via https://burgerprofiel.vlaanderen.be/ , https://mijngezondheid.belgie.be/ , of https://www.myhealthviewer.be/

Lees meer over