Lieze Aerts debuteert met boek over leven met ADHD

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

Op vrijdag 26 april 2019 kan je om 20 uur in Café Tempo kennismaken met auteur Lieze Aerts en haar boek (over)leven met ADHD. De auteur kreeg twee jaar geleden zelf de diagnose en beschrijft hoe het leven er voor haar uitziet.

Lieze Aerts (32) woont in Linden, waar ze zelfstandig kapster is. Onlangs bracht ze haar eerste boek op de markt. Naar inspiratie moest Lieze niet lang zoeken: “Op 7 November 2017 viel ik uit met burn-out, gevolgd door een zware depressie, waarna de diagnose ADHD gesteld is. Het schrijven van mijn verhaal, was voor mij een manier om alle gebeurtenissen een plaats te geven. Ik heb er een jaar aan gewerkt en dat ging vlot, want gedurende mijn hele leven was schrijven een uitlaatklep. Het liet me de woorden overdenken en juist plaatsen, waardoor er rust en harmonie ontstond in mijn gedachten.”
Het boek is een oprechte kijk op de samenleving: “Ik geef weer hoe ik het leven aanzie, namelijk als een strijd, die we onszelf alsmaar weer opleggen. Ik heb het boek geschreven voor iedereen die meer over dit onderwerp te weten wil komen, maar in de eerste plaats voor lotgenoten, voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, depressie, ADHD of HSP. Maar ook mensen die meer begrip willen opbrengen, kunnen baat hebben bij mijn boek.”
Het onderwerp is nog al te vaak een taboe. “Ik wilde mijn verhaal vertellen en zo lotgenoten helpen. Ik ontving al veel steunbetuigende berichten, alsook woorden van dank om met mijn verhaal naar buiten te komen. Na de lancering van mijn boek, kreeg ik meteen een voorstel van AANDACHT LEUVEN, een lotgenoten groep voor ADHD, voor een boekbespreking, die doorgaat op vrijdag 26 April om 20 uur in Café Tempo in Kessel-Lo. Ik hoop met mijn boek zoveel mogelijk lotgenoten te bereiken, te inspireren en zelfs te steunen. Maar ook voor mensen die maar af en toe met ADHD in contact komen, kan het hulp bieden in het leren begrijpen van deze stoornis.”
Lieze geeft het boek in eigen beheer uit, je kan haar bereiken via haarzen@hotmail.com of een exemplaar aankopen via bol.com.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters