Liever Leuven wil een schepen voor elke deelgemeente

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De onafhankelijke stadslijst Liever Leuven wil dat het nieuwe stadsbestuur de inwoners van Heverlee, Kessel-Lo, Wijgmaal en Wilsele evenwaardig behandelt als deze van het centrum. Een opmerkelijk voorstel is om elke schepen ook verantwoordelijk te maken voor een deelgemeente of een stadsdeel in het centrum.

“In Leuven is niemand in het college verantwoordelijk voor de deelgemeenten”, zegt kandidaat Tom Gay uit Wilsele. “Door de schepenen naast hun andere taken ook bevoegd te maken voor een deelgemeente, verplichten wij het stadsbestuur om dichter bij iedere burger in Groot-Leuven te staan.” Als het van Liever Leuven afhangt, krijgen wij dus binnenkort een ‘Schepen van Cultuur en Benedenstad’ of een ‘Schepen van Sport en Wijgmaal’.

Volgens de stadslijst wordt het ook hoog tijd dat bewoners van de deelgemeenten niet meer als tweederangsburgers worden behandeld. Zij betalen tenslotte evenveel belastingen als de inwoners van het centrum. Volgens kandidate Maggy Verbinnen uit Kessel-Lo kan dit al met de kleine dingen. “Laat ons beginnen met het restafval en GFT ook in de deelgemeenten elke week op te halen. Ook de deelgemeentehuizen moeten weer beperkt open, zodat iedereen voor hulpverlening of administratieve zaken dicht bij huis terecht kan. En als onze stad een receptie of evenement organiseert, dient er een beurtrol te zijn zodat elk stadsdeel eens in de bloemetjes wordt gezet.” Op naar een Liever Heverlee, Liever Kessel-Lo, Liever Wijgmaal en Liever Wilsele dus.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans