Liever Leuven eist volledige transparantie stadsbestuur

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

De lokale burgerpartij Liever Leuven is bezorgd dat ‘Leuven, maak het mee’ niets meer zal blijken te zijn dan een “grote participatie show” van het stadsbestuur. Daarom eist de burgerpartij dat de reacties van het stadsbestuur op alle voorstellen op het online platform openbaar worden gemaakt.

“Wij zijn uiteraard verheugd dat meer dan tweeduizend Leuvenaars ideeën hebben ingediend” zegt Laurent Goethals, woordvoerder van Liever Leuven. “Toch zijn we bezorgd over het verdere verloop van het participatieproject. Het stadsbestuur geeft zelf aan dat het alleen ideeën die in haar kraam passen zal weerhouden. Bovendien wordt de feedback enkel persoonlijk aan de indieners van de voorstellen gegeven. De Leuvenaar weet dus niet waarom een idee goedgekeurd of afgekeurd wordt.”

Voor Liever Leuven kan er echter geen sprake zijn van echte participatie zonder volledige transparantie: “De Leuvenaar heeft het recht om te weten waarom een voorstel al dan niet wordt weerhouden. Daarom eist Liever Leuven dat de reacties van het stadsbestuur op de voorstellen integraal op het online platform worden gepubliceerd.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans