Lido blijft en nieuwe feestzaal op Oude Markt

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De studio’s en appartementen waarvan even sprake was in de Bogaardenstraat, waar nu fuifzaal Lido gevestigd is, komen er niet. Eigenaar Walter Vangoidsenhoven krijgt er geen bouwvergunning voor. Daarbuiten kocht hij het aangrenzende pand naast café De Colff op om van beiden één geheel te maken en een nieuwe fuiflocatie uit de grond te stampen. Zowel deze zaal als de Lido zouden 24/7 moeten draaien.

Op de locatie van de Lido kreeg de eigenaar geen vergunning voor de bouw van studio’s en appartementen. Daarenboven hadden de buurtbewoners een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw van de nieuwe woningen. Daarom besloot Vangoidsenhoven het verhaal van de Lido, dat er sinds 1996 gevestigd is, verder te schrijven in de Bogaardenstraat. Binnen blijft alles grotendeels hetzelfde, ook bijzaaltje Odil blijft in de formule behouden. De zaak zou klaar moeten zijn tegen het begin van het academiejaar.

Er werd even schamper gesteld dat de Lido zou verhuizen naar het vroegere café De Colff, niets van dat alles bleek te kloppen. Er zal een nieuwe fuifzaal ontstaan. Waar voorheen het café Charlatan en daarna shootersbar De Kult gevestigd waren, zal een groter pand worden dat tegen eind 2017 de deuren moet openen onder een andere naam als De Colff.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer