Lichtfeest in Groot Begijnhof

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Buurtwerking Groot Redingenhof nodigt iedereen uit op vrijdag 25 januari voor haar 29ste Lichtfeest. Net als de voorbije jaren trekt een stoet met lichtjes door het Groot Begijnhof dat voor de gelegenheid sfeervol verlicht zal zijn.

Wie wil deelnemen aan de lichtstoet, komt vanaf 19.30 uur samen op de bleekweide van het Groot Begijnhof. Van daaruit vertrekt de stoet om 20 uur met fakkels, lampions en muziek doorheen de buurt. Fakkels en lampions kunnen ter plaatse worden aangekocht. Uiteraard mag je die ook meebrengen.

Parcours van de lichtstoet: Volmolenlaan, Redingenstraat, Kapucijnenvoer, Ten Hovelaan, Remi Vandervaerenlaan,  Prosper Poulletlaan, Léon Colinslaan, Redingenhof, Redingenstraat, Schapenstraat tot aan de hoofdingang van het Groot Begijnhof en terug naar de bleekweide.

De bewoners van deze straten worden vriendelijk verzocht om vanaf 20 uur de ramen feestelijk te verlichten met lampjes of veilige kaarsjes.

Omstreeks 20.45 uur wordt op de bleekweide door de speciaal daarvoor verkozen lichtkoning(in) het groot vreugdevuur aangestoken. En nadien genieten alle aanwezigen van het samenzijn bij een warm soepje, een hapje, een drankje, zang en muziek.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans